Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

İktidara yakın medya Dilruba kararını böyle gördü

Katıldığı bir sokak röportajında Instagram yasağına yönelik ifadelerinin ardından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama'' suçundan beraat ederken; "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün ceza aldı. Peki iktidara yakın medya kararı nasıl gördü? İşte ayrıntılar...

İktidara yakın medya Dilruba kararını böyle gördü

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıktı. 

Kayserilioğlu, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama'' suçundan beraat ederken; "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün ceza aldı. 

'DÜŞÜNCELERİMİ BELİRTTİM'

Kayserilioğlu karar sonrası yaptığı ilk açıklamasında şunları kaydetti: 

"Dava sürecimiz devam ediyor. Bir üst mahkemeye taleplerini sunacaklar. Suçsuz olduğumdan bir an bile şüphem olmadı. Avukatlarım gerekli açıklamayı yapacaklar.

İfade özgürlüğü kapsamında düşüncelerimi belirttim. Hiçbir zaman suçlu olduğumu düşünmedim. Suçsuzluğuma inanıyorum. Avukatlarıma da sonuna kadar güveniyorum.

İKTİDARA YAKIN MEDYA NASIL GÖRDÜ?

İktidara yakın Sabah gazetesini sürmanşette, "Küfürbaz Dilruba'ya hapis cezası" başlığıyla gördü.


Yeni Akit gazetesi haberi manşetten verirken, "Beyin nasıl emcüklenir" öğrenirsin artık! Küfürbaz Dilruba'nın cezası belli oldu" dedi.

Yeni Şafak gazetesi ise Sabah ve Yeni Akit ile benzer ifadeleri manşetine taşıyarak Dilruba Kayserilioğlu'na, "küfürbaz" dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

Dilruba Kayserilioğlu tahliye