Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İmamoğlu’ndan Atatürk’süz cuma hutbesine sert tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Vatan millet sevdasıyla nice yüzyıllara” başlıklı cuma hutbesinde Atatürk'e yer vermemesine tepki gösterdi.

İmamoğlu’ndan Atatürk’süz cuma hutbesine sert tepki

Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet’in 100. Yıldönümüne iki gün kala Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemesini eleştirdi.

İmamoğlu, “İçinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamak ve Cumhuriyet'le beraber onu paylaşmamak fikrini ortaya koyan bir aklın, bir zihnin gerçekten bu ülkeye faydası yok. 'Mış' gibi yapılmaz.

Cumhuriyet'in değerlerini yaşayacaksınız. Onun özgürlüğüyle, onun verdiği eşitlikle hep birlikte var olacağız. Geliştirelim, konuşalım, tartışalı Ama geçmişi yok sayarak bu güzel Atatürk'ü, bu güzel Cumhuriyet'i anlatmayı, sıkıntıyla ifade etme içerisinde olup topluma da şirin gözükmek adına 'mış' gibi yapanları tekrar altını çiziyorum; üzüntüyle ama bir yanıyla da gülerek izliyorum. Bu millet onlara sırası geldiğinde hak ettikleri cevabı demokrasi yoluyla verecek. Bundan adım gibi eminim” dedi.

“ATATÜRK’Ü ANMAMANIN VE CUMHURİYETLE BİRLİKTE PAYLAŞMAMANIN BU ÜLKEYE FAYDASI YOK”

Bugün Cumhuriyet'in ne kadar değerli olduğunu tarifleyen bir hutbe dinledik. İçinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamak ve Cumhuriyet'le beraber onu paylaşmamak fikrini ortaya koyan bir aklın, bir zihnin gerçekten bu ülkeye faydası yok. 'Mış' gibi yapılmaz. Cumhuriyet'in değerlerini yaşayacaksınız. Onun özgürlüğüyle, onun verdiği eşitlikle hep birlikte var olacağız.

Biliniz ki o Cumhuriyet, o demokrasi olmasaydı ben de burada sizlere hitap ediyor olamazdım. Gönlümüzle bugün belki de burada bu süreci dinleyebilecek, özgürlüğü ve ortamı sağlayamıyor olacaktınız. O bakımdan geliştirelim, konuşalım, tartışalım…

O bakımdan biz bu görevleri üstümüze alalım. En iyisiyle, en layıkıyla çağdaş bir düşünceyi, çağdaş bir ortamı ülkemize kazandıralım. Ama geçmişi yok sayarak bu güzel Atatürk'ü, bu güzel Cumhuriyet'i anlatmayı, sıkıntıyla ifade etme içerisinde olup topluma da şirin gözükmek adına 'mış' gibi yapanları tekrar altını çiziyorum; üzüntüyle ama bir yanıyla da gülerek izliyorum. Bu millet onlara sırası geldiğinde hak ettikleri cevabı demokrasi yoluyla verecek. Bundan adım gibi eminim.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Cuma Hutbesi Cumhuriyet Atatürk Diyanet İşleri Başkanlığı Ekrem İmamoğlu