Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İnanılmaz emlak dolandırıcılığı: 7 gözaltı

İstanbul’da bir emlak şirketinin inanılmaz dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Daha önce kiraya verdikleri evlerin sahipleri tarafından farklı emlak şirketleri aracılığıyla satışa çıkarıldığını gören, bir emlak şirketi, ev sahiplerinden habersiz “Bu fırsat kaçmaz” diyerek evleri düşük fiyatla internet üzerinden satışa çıkardı. Evleri almak isteyen kişilerden ön ödeme alarak dolandırıcılık yapan 1 emlak yönetici ve 6 çalışanı gözaltına alındı.

İnanılmaz emlak dolandırıcılığı: 7 gözaltı

Müslim SARIYAR-12punto.com.tr

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık yöntemi Pendik’te meydana geldi. Savcılığa başvuran 7 kişi, bir emlak şirketi tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

”BU FIRSAT KAÇMAZ”

Yapılan şikayetlerde, bir emlak şirketinin internet üzerinden “Bu fiyatı kaçırmayın”, “Bu fırsat kaçmaz” ilanlar üzerine ev satın almak için irtibata geçtiklerini belirterek “Bize eve gezdirdiler. Evin içinde kiracılar vardı. Ev satın almak için bizden ön ödeme olarak para istediler . Verdik ama daha sonra bir türlü evin satış işleri olmadı. Bizi hep oyaladılar. Dolandırıldığımızı anladık” dedi.

İNANILMAZ İDDİA ORTAYA ÇIKTI

Polis tarafından yapılan çalışmada, akıllara durgunluk veren bir yöntem ortaya çıktı. İddialara göre emlak şirketi, satışa sunduğu bu evleri daha önce kiraya veren şirketti. Bu evlerin başka emlak şirketleri tarafından satışa sunulduğunu görünce, ev sahiplerinin bilgisi olmadan bu evleri  düşük fiyatla“Bu fiyatı kaçmaz” ve “Bu fırsat kaçmaz” diye internet üzerinden satışa sundu.

KİRACILARI TANIYORLARDI

Bu ilanlar üzerine evleri görmek isteyen müşterileri evlere götürüp gezdirdi. İddialara göre daha önce kiraya verdiği kiracıları tanımalarından dolayı evleri müşterilere gösterirken samimi ortam oluşturarak mağdurlara güven verdiler. 

Evi satın almak isteyenlere bu şekilde güven verildi. Emlak şirketi bu yöntemle 7 kişiyi dolandırdığı belirtildi. Elde edilen bilgilerin ardından düzenlenen operasyonda emlak şirketi yönetici ve çalışanı 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi Dolandırıcılık Büro Amirliği’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

emlak dolandırıcılığı