Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail hükümeti, Al Jazeera televizyonunun kapatılabilmesine izin veren kararı onayladı

İsrail hükümeti, Al Jazeera televizyonunun İsrail’deki ofisinin kapatılmasına imkan sağlayan acil durum düzenlemelerini onayladı.

İsrail hükümeti, Al Jazeera televizyonunun kapatılabilmesine izin veren kararı onayladı

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, hükümetin "devlet güvenliğine tehdit oluşturan" televizyon kanallarının kapatılabilmesine izin veren düzenlemeleri onayladığı bildirildi.

Karar doğrultusunda, İsrail'deki Al Jazeera ofislerinin kapatılmasının ve ekipmanlarına el konulmasının mümkün olduğu belirtildi.

Haberde, İsrailli yetkililerin Al Jazeera'nin yayınlarının İsrail askerleri ve vatandaşlarını tehlikeye attığını savunduğu aktarıldı.

İsrail hükümetinin kararına ilişkin Al Jazeera televizyonundan açıklama yapılmadı.

Katar merkezli Al Jazeera kuruluşu, İsrail-Hamas savaşında izlediği Filistin yanlısı politika gerekçesiyle günlerdir İsrail tarafından eleştiriliyordu. Kuruluş, doğru habercilik refleksleriyle tanınmasının yanı sıra, bölgede yaşanan olayları çoksesli ve dürüst habercilikle aktaran, dünyada saygı gören bir haber merkezi olarak biliniyor.

MOSSAD AÇIKLAMIŞTI

Geçen günlerde İsrail Dış istihbarat Teşkilatı Mossad'ın, Katar merkezli Al Jazeera medya ağının, ülkedeki ofislerinin kapatılması yönündeki talebi desteklediği belirtilmişti. İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi'nin bu yöndeki talebi, "kanalın İsrail aleyhine propaganda yaptığı" iddiasıyla Savunma Bakanı Yoav Galant ve Dışişleri Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Katar merkezli Al Jazeera medya ağı, 13 Ekim'de yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyinde gazetecilere yönelik saldırıdan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Al Jazeera, İsrail'in Lübnan'ın sınırında 1 gazetecinin öldüğü ve 2'si kanal çalışanı 5'inin yaralandığı saldırıda, kurumu ve uluslararası medyayı hedef aldığını vurgulamıştı.


Haber Kaynağı : AA

al Jazeera el cezire İsrail Sansür

İlgili Haberler