Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail'den Türkiye'ye peşi sıra tepki: 'Yılan yılan olarak kalacaktır'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin Mitinginde İsrail'e yönelik sözlerine İsrail cephesinden sert yanıtlar geldi. Bakanlar, Türkiye'ye karşı tepki sırasına girdi.

İsrail'den Türkiye'ye peşi sıra tepki: 'Yılan yılan olarak kalacaktır'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün İstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nde İsrail'e yönelttiği ağır eleştiriler, İsrail cephesinden aynı hızla geri döndü.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in ''Türkiye’den gelen sert açıklamalar karşısında, İsrail-Türkiye ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla Türkiye’deki diplomatik temsilcilerin geri çağrılması talimatını verdim'' sözlerinden sonra birçok İsrailli yetkiliden Türkiye'ye yönelik tepki geldi. 

'KEFİYE' AÇIKLAMASI

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, bugün İstanbul'da düzenlenen kitlesel mitingde Erdoğan'ın "gerçek yüzünü ortaya çıkardığını" söyleyerek, "Müslüman Kardeşler'in adamı Hamas-Daeş terörünü destekliyor. Onun kefiyesi ( Arapların kafasına taktığı katlanmış kumaş) bile bu utancı örtemez." dedi.

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ise Erdoğan için  "Yılan yılan olarak kalacaktır" açıklamasında bulundu. İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Erdan, "[Erdoğan] imajını iyileştirmeye çalıştı ama Yahudi karşıtlığını sürdürüyor" dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan İsrail tepki savaş son dakika gündem Türkiye İsrail

İlgili Haberler