Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı soruşturmasında gözaltı sayısı yükseldi

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı.

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı soruşturmasında gözaltı sayısı yükseldi

Müslim SARIYAR-12punto.com.tr

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına dün sabah 11.49 sıralarında silahla ateş açan terör örgütü DHKP/C üyesi 2 terörist, polisle çıkan çatışmada ölü ele geçirilmiş, bir vatandaş hayatını kaybederken, 3'ü polis 6 kişi ise yaralanmıştı.

Saldırının ardından dünden bu yana olayla bağlantılı kişilere yönelik İstanbul’da zincirleme operasyonlar yapıldı.

İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 67 adrese peş peşe baskın yapıldı. İkitelli, Küçükçekmece, Sarıyer Armutlu Mahallesi, Beyoğlu Okmeydanı ve Esenyurt başta olmak üzere pek çok noktada dünden bu yana devam eden operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 90’a yükseldiği öğrenildi.

Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasında gerçekleştirilen saldırı girişiminin failleri, adliyeye metrobüs ile geldikleri, toplu taşımaya Esenyurt’ta bir duraktan bindikleri saptandı. Kontrol noktasındaki polislerin karşılık vermesiyle etkisiz hale getirilen iki teröristin üzerlerinde ve çantasında 48 tabanca mermisi, 56 plastik kelepçe, bomba süsü verilmiş bir düzenek, bandaj, örgütsel içerikli pankart ile 2 biber gazı ele geçirildi.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Ali Yerlikaya DHKP/C Emrah Yayla Pınar Bİrkoç Çağlayan Adliyesi