Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Partili isimden 'Akşener devlette görev almaya hazır' haberlerine yalanlama

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin yankıları devam ederken, Akşener'in bu görüşmede Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklifi aldığı da iddia edilmişti. İYİ Partili Akburak'ın Akşener için 'devlette görev almaya hazır' ifadesi kullandığı söylenmişti. Akburak böyle bir açıklaması olmadığını söyledi.

İYİ Partili isimden 'Akşener devlette görev almaya hazır' haberlerine yalanlama

Akşener görüşmesi gündemdeki yerini korurken, görüşmenin ardından İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak’ın SÖZCÜ TV'ye açıklamalarda bulunduğu söylendi. Ancak Akburak'tan program sonrası böyle bir açıklama yapmadığı yönünde bir sosyal medya paylaşımı geldi. 

Akburak, gerçekleşen görüşmenin ardından katıldığı televizyon programında yaptığı ilk değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

“Genel Başkanımız Türkiye’ye mal olmuş liderdir, hatta gurur duymak gerekir. Genel Başkanımız her türlü görüşmeyi yapabilir, İYİ Parti’nin hamisi sayılır. Sonuçta biz İYİ Parti olarak zor şartlar altında kurulduk. Türkiye iki kutuplu sistemin içine sıkışmış durumdaydı. Merkez bir parti kurulması gerekiyordu. Sayın Genel Başkanımız bunu yapmaya çalıştı” dedi.

“BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM”

Akburak, Akşener’in devlet içinde ya da Cumhur İttifakı içinde bir görev alacağını düşünmediğini belirterek, “Kendisine bir teklif edildi mi edilmedi mi ben bilmiyorum. Görüşmeyle alakalı bir bilgi sahibi değilim. İlla ki bir bilgi sahibi olacağım. Böyle bir karar verir mi inanın tahmin etmiyorum ama bilemeyiz” demişti.

"CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI TEKLİFİ OLURSA DEĞERLENDİRİLİR"

Dikkat çeken görüşme sonrası İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak'tan yeni bir açıklama daha geldiği Sözcütv'deki Sözün Gücü programında Ece Üner tarafından açıklandı. Üner, Akburak'ın kendisiyle görüştüğünü ve Akşener adına açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Akburak, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

 

- Akşener devlette göreve hazır.

 

- Akşener oğluyla ilgili iddialara kızgın.

 

- Akşener, Dervişoğlu'na kızgın.

 

- Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir.

"YENİ PARTİ KURMAYACAK"

 

- Akşener yeni bir parti kurmayacak.

 

- Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz.

 

- Görüşmeyi Erdoğan istedi. Görüşme zamanı bir gün önce belli oldu.

 

- Saç rengi başka olacaktı, bu beğenildi.

 

- Akşener, Bahçeli ile görüşmeyecek.

- Akşener'i bundan sonra sık sık göreceğiz

AKBURAK'TAN YALANLAMA MESAJI

İYİ Partili Akburak, kendisine dayandırılarak yapılan haberlerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve söz konusu açıklamaları yapmadığını söyledi. Akburak şu ifadeleri kullandı:

"Bazı haber sitelerinde “Akşener devlette göreve hazır” “Dervişoğlu’na kızgın”diye beyanat verdiğim söylenmiştir.Böyle bir açıklamam olmamıştır. Sözcütv'ye telefonla canlı bağlanıp aktardım. Kamuoyunun dikkatine sunarım."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Görüşme İYİ Parti Türkiye