Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kabine toplanıyor: Gündem Lübnan ve İsrail

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgedeki çatışmaların yayılma riski ve Türkiye’nin diplomatik adımlarını masaya yatıracak.

Kabine toplanıyor: Gündem Lübnan ve İsrail

Kabine, Beştepe’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. 

Gündemde İsrail’in 7 Ekim’de Gazze ile başlattığı saldırılar var. İsrail’in bombardıman zincirinin son halkası, Lübnan’ın başkenti Beyrut’u vurdu. Hasan Nasrallah’ın da aralarında olduğu üst düzey Hizbullah yöneticileri saldırılarda hayatını kaybetti. 

GÜNDEM İSRAİL

Ankara’nın yakından takip ettiği gelişmeler kabine toplantısında ele alınacak. İsrail’in çatışmaları bölgeye yayma çabalarına karşılık ateşkes ve barış için Türkiye’nin atabileceği diplomatik adımlar müzakere edilecek.

Öte yandan İsrail’in ablukası altındaki Gazze’de de bombardıman devam ediyor.

Bölgede ateşkes planının uygulanması, insani yardım sağlanması ve iki devletli çözüme kapı aralanması için yapılabilecekler de gündemde olacak.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler zirvesi kapsamında ziyaret ettiği New York’ta çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirdi. Görüşmelerin yansımalarının da Kabine’de ele alınması bekleniyor.

Kabine toplantısından bir gün sonra Meclis yeni yasama yılına başlayacak. Yeni dönemde yapılacak yasama çalışmalarına da Kabine’de parantez açılacak. 

Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için yapılacak yasal düzenlemelerin yanı sıra asayiş, güvenlik ve toplumsal huzur bağlamında atılabilecek yeni adımların Kabine’de değerlendirilmesi bekleniyor.

Ekonomi de Kabine’nin sürekli takibindeki başlıklar arasında yer alıyor. %40’lık yıl sonu enflasyon hedefinin tutturulması için alınacak ek tedbirler, emeklilerin, dar gelirli kesimlerin alım gücünün yükseltilmesi için atılabilecek adımlar masada olacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi’nin çıktıları ile Türkiye’deki doğrudan yatırım ortamının iyileştirilmesi adımları da istişare edilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı