Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kağıthane'de 3 apartmanı saran yangında can kaybı yok

İstanbul Kağıthane'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın 3 apartmanı sardı. Yangında 4 kişi mahsur kaldı ancak itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Kağıthane'de 3 apartmanı saran yangında can kaybı yok

İstanbul Kağıthane'de, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, 7 katlı bir apartmanı etkisi altına aldı. Yangın, yanındaki 2 binaya da sıçrarken, bir apartmanda mahsur kalan 4 vatandaş, dakikalarca kurtarılmayı bekledi.

Yangın, Yahyakemal Mahallesi Okul Caddesi'nde saat 04.30 sularında meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenden dolayı başlayan yangın, 7 katlı bir apartmanda yükselen alevleriyle hızla yanındaki binanın çatısına sıçradı ve iki yanındaki binanın üst katını sardı. Yangın, apartman sakinlerini büyük bir panikle tahliye etti. Çevre sakinleri ise durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, çevre ilçelerden gelen yardım ile birlikte 3 binayı saran yangına müdahale etti. Vinç ve merdiven kullanarak yoğun bir mücadele veren ekipler, yangını kontrol altına almaya çalıştı. Bu esnada bir apartmanın üst katında mahsur kalan 3 kişi ile orta katındaki 1 kişi, dakikalarca kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekiplerinin çabaları sonucu mahsur kalan vatandaşlar, yangından sağ salim kurtarıldı. Dumandan etkilenenlere ise sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Alevler kontrol altına alınırken, yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamış olup, apartmanlarda maddi hasar meydana geldi. Alevlerin sıçradığı bir binanın çatısı ise tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangının etkilediği binanın alt katında bulunan iş yeri çalışanı Aykut Karakuş, yaşadıklarını şu şekilde ifade etti: "Burada oturuyorduk, birden üst kattan bir ses duymaya başladık. Aniden çatıya düşen ateş parçalarını gördük. Hemen dışarı çıktık ve ahşap yerin yanmakta olduğunu fark ettik. Ardından itfaiye ekiplerini bilgilendirdik. Yangın hızla yan ve arka taraflara sıçradı. Arkadaşımız mahsur kaldı ancak itfaiye ekipleri onu kurtardı. Can kaybımız yok, ancak biraz mal kaybımız oldu."

Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, yangınla ilgili incelemelerini sürdürüyor.


Haber Kaynağı : İHA

Kağıthane İstanbul Yangın