Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kavala'nın 'yeniden yargılanma' dilekçesinin arkasındaki isim AKP'li vekilmiş: Erdoğan'ın masasındaki çalışma

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 yıl aradan sonra bugün CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edecek olmasına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Selvi yazısında, Gezi tutuklusu Osman Kavala dosyasının arkasında eski AKP Milletvekili Murteza Zengin'in olduğunu belirtirken, Erdoğan-Ayşe Ateş görüşmesine dikkat çekerek, "Peki bu görüşme Cumhur İttifakı’na zarar verir mi? Daha açık ifade ile MHP bu görüşmeden rahatsız olur mu?" dedi.

Kavala'nın 'yeniden yargılanma' dilekçesinin arkasındaki isim AKP'li vekilmiş: Erdoğan'ın masasındaki çalışma

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında tarihi Erdoğan- Özel görüşmesini konu alan bir yazı kaleme aldı.

Selvi, "Şimdi sıra Osman Kavala ve Gezi mahkûmlarına geldi. Özgür Özel, ilk görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gezi mahkûmlarından Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın fotoğrafını göstererek, “Vera, babası cezaevinde büyüyor” demişti" ifadelerini kullandı.

"ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN İNCELENECEK"

Selvi, Kavala dosyasında "kanun yararına bozma" talep edildiğini hatırlatarak, "Bu arada Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in “kanun yararına bozma” talebiyle yaptığı başvuru üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala dosyasını Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu’na yolladı. Böylece, Osman Kavala’yla ilgili kanun yararına bozma talebi Adalet Bakanlığı tarafından incelenecek" dedi.

KAVALA DOSYASININ ARKASINDAKİ AKP'Lİ İSİM

Selvi ayrıca, Kavala dosyasının arkasında eski AKP Milletvekili Murteza Zengin'in olduğunu belirterek, "Bu arada Osman Kavala hakkındaki yeniden yargılama talebiyle ilgili çalışmalar, 1 yıl önce başladı. Avukat Hilal Zengin’in yürüttüğü çalışmaların arkasındaki asıl isim Avukat Murteza Zengin. Anayasa hukukçusu olan Murteza Zengin, AK Parti’den 26’ncı dönem İstanbul milletvekilliği yaptı. Doktorasını ‘cumhurbaşkanının vatana ihaneti’ üzerine yapan Av. Murteza Zengin, çeşitli üniversitelerde anayasa ve ceza hukuku konusunda dersler veriyor" ifadelerini kullandı.

"Kavala dosyasının kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldığını öğrendim" diyen Selvi, "Kavala dosyasında atılacak olan bir adım, Türkiye-Avrupa Komisyonu ilişkilerinin yumuşamasına hizmet edecek" görüşünü aktardı.

MHP'YE AYŞE ATEŞ SORUSU

Erdoğan'ın Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşeceğini hatırlatan Selvi şunları söyledi:

"Özgür Özel görüşmesinden önce asıl sürprizi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan’ın Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşeceği açıklandı. Görüşmenin birkaç gün içinde yapılacağı söyleniyor. Muhtemelen çarşamba günü görüşecekler. Eğer görüşme imkânı sağlanamazsa İspanya-İtalya gezisinden sonra görüşecek. Peki bu görüşme Cumhur İttifakı’na zarar verir mi? Daha açık ifade ile MHP bu görüşmeden rahatsız olur mu?

Ben olayın insani boyutuyla ilgiliyim. Ortada acılı bir eş ve iki kız çocuğu var.  Ayşe Ateş’in mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşe Ateş Osman Kavala Sinan Ateş MHP Cumhurbaşkanı Erdoğan