Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kılıçdaroğlu'ndan 'İyi ki vardın, var olacaksın' paylaşımı

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak Atatürk'e yapılan saygısızlıktan ötürü iptal edilen 'Süper Kupa' maçına dair paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'İyi ki vardın, var olacaksın' paylaşımı

Riyad'daki Galatasaray-Fenerbahçe derbisine saatler kala Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü yazılı pankartı, Atatürk posteri ve tişörtüne izin verilmemesi kriz yarattı. Yaşanan krizin çözülememesi ardından Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmama kararı aldı ve 'Süper Kupa' iptal edildi.

Takımların aldığı iptal kararına çok sayıda yorum yapıldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından iptal kararına dair paylaşımda bulundu. Atatürk'ün fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, "İyi ki vardın, var olacaksın!" notunu düştü.

Kılıçdaroğlu bu paylaşımı öncesi yaşanan gerginliğe dair şunları yazmıştı:

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülke takımlarımızın mücadele verdiği Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanmasının ayıbı bir yana; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu pankartların tribünlere alınmaması asla kabul edilemez. Bu hadsizliğin tartışılması dahi söz konusu olamaz! İki güzide kulübümüz de; maruz bırakıldıkları bu durum karşısında gerekeni yapacaktır, buna inancım tamdır. 

Unutulmamalıdır ki, bu rezaletin yaşanmasına ve ulusal gururumuzun alçakça taciz edilmesine vesile olan Saray şürekası ve sözde milliyetçiler bu ayıbın asıl sorumlularıdır.


Haber Kaynağı : 12punto

Atatürk 100. Yıl Cumhuriyet Fenerbahçe Galatasaray Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Kemal Atatürk pankart