Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3777
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.521

Kırmızı bültenle aranıyordu: Cihatçı örgütleri destekleyen Mutairi'nin iadesi Anayasa Mahkemesi'nden dönmüş

Üç ülkenin terör listesinde yer alan ve kırmızı bültenle aranan Hakem Al Mutairi hakkında Afyonkarahisar İdare Mahkemesi'nin verdiği deport kararı Anayasa Mahkemesi'nden döndü. Anayasa Mahkemesi, 12 Haziran tarihli kararında Mutairi'nin sınır dışı edilmesine yönelik kararı durdurdu.

Kırmızı bültenle aranıyordu: Cihatçı örgütleri destekleyen Mutairi'nin iadesi Anayasa Mahkemesi'nden dönmüş

Ersin Eroğlu / 12punto ÖZEL

Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin terör listesinde yer alan ve kırmızı bültenle aranan Kuveytli Hakem Al Mutairi hakkında Afyonkarahisar İdare Mahkemesi deport kararı verdi.

Afyonkarahisar İdare Mahkemesi'nin kararında Mutairi'nin terör finansmanı suçundan arandığı belirtilerek şu vurgular yapıldı:

“Türkiye'nin genel güvenliği bakımından ülke topraklarında bulunması bulunmasının sakıncalı bulunarak devletin hükümranlık yetkisi dahilinde 'kamu düzeni veya kamu güvenliği ya da kamusallığı açısından tehdit oluşturanların' sınır dışı edilmesini düzenleyene hüküm uyarınca sınır dışı edilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmamıştır.”

ANAYASA MAHKEMESİ DEPORT KARARINI DURDURDU

Afyonkarahisar İdare Mahkemesi'nin Mutairi hakkında verdiği karar 12 Haziran'da Anayasa Mahkemesi'nden döndü. 

Anayasa Mahkemesi kararında Mutairi'nin sınır dışı edilmesine dair kararın durdurulmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi kararında şu ifadelere yer verildi:

“Somut olayda başvurucunun yaşamına ya da maddi manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike bulunup bulunmadığının değerlendirilebilmesi için bilgi ve belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Sınır dışı işleminin gerçekleştirilmesi ise telafisi imkansız sonuçlara yol açacaktır.”

SURİYE'DEKİ CİHATÇI ÖRGÜTLERE DESTEK

Hakem Al Mutairi 2011 yılında Usame bin Ladin’in ölümünün ardından El Kaide liderini Batı’ya karşı cihadından dolayı tebrik eden bir bildiri yayınlamıştı. Mutairi’nin Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırımlar listesinde yer alan El Kaide finansörleri arasında bulunan Abdul Rahman bin Omair Al-Nuaimi ile de ilişkisi bulunuyor. Mutairi, 2006 yılından bu yana, Al-Nuaimi’nin başkanlığını yaptığı Küresel Saldırganlığa Direnme Kampanyası’nın Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapıyor. 

Hakem Al Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplardan El Nusra’ya finansal destek sağlayan Kuveyt asıllı Hajjaj bin Fahd al Ajmi ile de yakın ilişkisi var. Hajjaj bin Fahd al Ajmi bir açıklamasında Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplara yardım için kendisine 300 bin dolar verdiğini söylemişti. Ajmi ABD ve BM Güvenlik Konseyi ile Mısır, BAE ve Suudi Arabistan tarafından terörist kabul ediliyor ve Interpol’ün arananlar listesinde.


Haber Kaynağı : Ersin Eroğlu

Mutairi kırmızı bülten Anayasa Mahkemesi