Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kurultayda oy sayımı devam ederken büyük manipülasyon! Önce 'Kılıçdaroğlu kazandı' dediler, sonra Özgür Özel'i tebrik ettiler

CHP’nin 38. Kurultayı’nı takip eden bazı gazeteci ve kamuoyu araştırmacıları sayım devam ederken ‘Kılıçdaroğlu kazandı’ paylaşımı yaptı. Sonuçlar netlik kazandıktan sonra Özgür Özel’i tebrik ettiler.

Kurultayda oy sayımı devam ederken büyük manipülasyon! Önce 'Kılıçdaroğlu kazandı' dediler, sonra Özgür Özel'i tebrik ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık yarışını değişimcilerin adayı Özgür Özel kazandı.

İkinci tura kalan genel başkanlık seçimlerinde 812 oy alan Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı olurken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu 536’da kaldı.

Kurultayda zaman zaman tansiyon yükselirken, oy sayımının yapıldığı sırada bazı gazeteci ve kamuoyu araştırmacılar sosyal medya hesaplarından “Kılıçdaroğlu kazandı” paylaşımını yaptı.

"ÖZEL KAYBETTİ, NET BİLGİ"

Gazeteci Gökhan Özbek, "Özgür Özel kaybetti. Kemal Kılıçdaroğlu yeniden kazandı. Net bilgi..." ifadelerini kullandı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da "CHP'nin 38. Kurultayı'nda sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazandı. Hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

Avrasya Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve CHP üyesi Kemal Özkiraz da "Sayım devam ederken genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 690 sınırını geçti ve yeniden seçildi" ifadelerini kullandı.

Söz konusu isimlerin paylaşımları, seçimi Özgür Özel'in kazanmasıyla gündem oldu.

ÖZBEK 3 CHP'Lİ İSMİ GÖSTERDİ: YANLIŞ BİLGİYİ ONLAR VERDİ

Gelen tepkilerin ardından gazeteci Özbek yeni bir paylaşımda bulundu. Özbek yaptığı açıklamada 'ilk turda seçimi Kılıçdaroğlu kazandı' bilgisini gazetecilere Milletvekilleri Ahmet Akın, Mahmut Tanal ve Hüseyin Yıldız'ın paylaştığını iddia etti.

Özkiraz yaptığı sonraki paylaşımda "Gelen bilgi yanlışmış. Genel başkan seçimi ikinci tura kaldı Özel 682 oy almış." ifadelerine verirken; Kulat ise "10 dakika önce salondan paylaşım yapan bazı arkadaşlar sonuç olarak Sn Kemal KILIÇDAROĞLU nun kazandığını ifade edince -bugüne kadar her partinin kongre kazanan Genel Başkanı için yaptığım gibi- hayırlı olsun paylaşımı yaptım. Sonuç 2. Tura kalınca bu kez delegeyi kutladım." dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Kemal Kılıçdaroğlu kurultay Kemal Özkiraz Gökhan Özbek MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat