Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kuyumcudan 10 milyon liralık dolandırıcılık

Mahallerindeki kuyumcudan birikim amaçlı altın alan ve aldıkları altınları da yine aynı kuyumcuda birikim amaçlı değerlendirmek isteyen onlarca kişi dolandırıldı. 10 milyon lira değerinde altını alarak kaybolan kuyumcuların aranmasına devam ediliyor.

Kuyumcudan 10 milyon liralık dolandırıcılık

Yaşanan dolandırıcılık, 19 Mart günü altın birikimlerini çaldıran müştekilerin Çarşı Polis Merkezi Amirliğine yaptıkları müracaatla ortaya çıktı. 

Kuyumcu tarafından dolandırılan onlarca kişi, Bursa/ Osmangazi Yeni Karaman Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bulunan Çağdaş Kuyumculuk isimli işyerinden, birikim amaçlı altın aldıklarını veya altınlarını bu işyerinde saklanması için emanet bıraktıklarını söylediler.

Müştekiler verdikleri ifadelerinde, kuyumcu sahibinin, altın almak için gelen müşterilerden paralarını alarak altınlarını ileri bir tarihte vereceğini söyleyerek kendilerini oyaladığını ve yine kendilerine ödeme günü olarak 19 Mart'ın söylenmesi üzerine, belirtilen tarihte iş yeri önüne geldiklerini ancak kuyumcunun kapalı olduğunu görmeleri üzerine dolandırıldıklarını anladıklarını belirttiler.

Verilen ifadelerin ardından harekete geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği, Çağdaş kuyumculuk tarafından dolandırılan ve ilk etapta ifadeleri alınan 27 müştekinin 10 milyon lira zararı olduğunu tespit etti.

Kuyumcu dükkanı çalışanı ve aynı zamanda işyeri sahibinin Kayınbiraderi şüpheli M.Y ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.



Haber Kaynağı : 12punto

altın Bursa Dolandırıcılık Çarşı dolandırıldı firari gözaltı