Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mahkemeden karar: İstiklal Caddesi İBB'ye ait

İBB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi'ne karşı başlatmış olduğu "İstiklal Caddesi'nin Büyükşehir bünyesinde olduğu" yönündeki hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, İstiklal Caddesi’ne dair tüm yetki ve sorumluluğun İBB’de olduğu kararını verdi.

Mahkemeden karar: İstiklal Caddesi İBB'ye ait

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gezi Parkı, Hidiv Kasrı ve Kanal İstanbul’un ardından bir davayı daha kazandı.

Dönemin AKP'li Beyoğlu Belediyesi, İBB’nin yetkisinde olan İstiklal Caddesi için “İstiklal Caddesi Cephe Düzenleme Projesi” hazırlamış ve proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay almıştı.

İBB de İstiklal Caddesi’nin ana arter olduğu, caddeye dair tüm yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi’ne karşı bir hukuk mücadelesi başlattı.

26 Ocak 2024: İBB’nin başvurusuyla İstanbul 9. İdare Mahkemesi 26 Ocak 2024’te yeniden yürütmeyi durdurma kararı verdi.

21 Şubat 2024: Bu sefer de devreye AKP’li Haydar Ali Yıldız döneminde Beyoğlu Belediyesi girdi. Beyoğlu Belediyesi’nin itirazını inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, “İBB’nin haklı olduğunu, yürütmeyi durdurma kararının hukuka uygun olduğunu” belirterek Beyoğlu Belediyesi’nin başvurusunu reddetti.

"İSTİKLAL ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK"

İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez ise hukuk zaferini değerlendirdi. Sönmez, “Hem 2019-2024 döneminde İBB İstiklal için epey proje üretti ve uygulamaya koydu. Önümüzdeki dönem de Beyoğlu Belediyesi ile birlikte İstiklal’in altın çağı için birçok işe imza atılacak. Bu karar bu işlerin hukuken temelini de oluşturacak bir karar” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

İstiklal Caddesi İBB

İlgili Haberler