Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MHP’li Semih Yalçın ‘yok’ dedi, 12Punto belgesini yayınladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesinden sonra MHP’den açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, cinayet üzerinden “solcu basının” MHP’yi hedef aldığını öne sürerek “Cinayet davasının iddianamesinde hiçbir MHP görevlisinin adı geçmemektedir” dedi. 12Punto, Sinan Ateş dosyasındaki “MHP’liyim” diyen sanığın ifadesine ulaşmıştı.

MHP’li Semih Yalçın ‘yok’ dedi, 12Punto belgesini yayınladı

12punto.com.tr / Özel Haber

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cinayete ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs" "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından 1 Temmuz 2024’te yargılanmaya başlayacak.

Sinan Ateş davasının ilk duruşması öncesinde kritik bir buluşma gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Görüşmede Ateş'in kızları Bengisu ve Banuçiçek de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ayşe Ateş arasındaki görüşme bir saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Ayşe Ateş görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

'UZUN UZUN DİNLEDİ'

Ayşe Ateş, kendilerine vakit ayırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın da görüşmede yer aldığını aktaran Ateş, "Beni ve kızlarımı gerçekten uzun uzun dinledi. Kızlarım da uzun bir konuşma yaptılar, sohbet ettiler kendisiyle. Durumu anlattım, izah ettim, dosya hakkında konuştuk" dedi. 

'ÇOK MEMNUN BİR ŞEKİLDE YANINDAN AYRILDIK'

Görüşmenin güzel ve olumlu geçtiğini dile getiren Ateş, "Çok memnun bir şekilde yanından ayrıldık, mutlu bir şekilde kızlarım da. Deyim yerindeyse dertleştik aslında, o havada bir görüşme geçti” açıklamasını yaptı. Ateş, tek talebinin yargılamanın bir an önce hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve adaletin yerini bulması olduğunu belirterek “Kendisi de gerekenin hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi" diye ekledi. 

Ayşe Ateş, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanımızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak."

SEMİH YALÇIN’DAN GAZETECİLERE SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayşe Ateş’i kabul etmesinden sonra bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan yazılı açıklama geldi. 

Semih Yalçın açıklamasında bazı medya kuruluşlarının ve gazetecilerin de isimlerini vererek sert sözler kullandı.

Yalçın şu ifadeleri kullandı: 

"Halk TV, TV 100 ve Sözcü TV gibi solcu gazetecilere ekranı pazarlayan medya kuruluşları; Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert gibi MHP muarızı tipleri ekrana çıkararak partimize saldırmalarını sağlamaktadır. Şuuraltında MHP düşmanlığı şifrelenmiş olan gazeteci Abdülkadir Selvi de meşrebi ve tıyneti icabı, MHP muarızı koroya zaman zaman gönüllü olarak katılmaktadır.

Medyada fitne ve bozgunculuğun nevi şahsına münhasır bir versiyonunu temsil eden Selvi, patlamaya hazır bir canlı bomba gibi taraflar arasında gidip gelmektedir. Selvi; vicdanı değil, ahlakı kanayanlarla birliktedir."

SİNAN ATEŞ DOSYASINDAKİ MHP’Lİ 

MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasında, Sinan Ateş cinayeti dosyasında MHP’li kimsenin olmadığını vurgulaması dikkat çekti. Yalçın şunları söyledi: 

"Solcu medya mensuplarının dillerine doladığı cinayet davasının iddianamesinde hiçbir MHP görevlisinin adı geçmemektedir. Hâl böyleyken dava; solcu basın tarafından MHP’yi töhmet altında bırakmak, partimize zarar vermek, aleyhimizde algı oluşturmak için kullanılmaktadır."

Semih Yalçın, Sinan Ateş cinayeti dosyasında MHP’li olmadığını iddia etti ama 12Punto, 3 Haziran 2024 tarihli “Sinan Ateş cinayetinde ‘MHP’liyim’ diyen tek sanık kim?” başlıklı haberinde “MHP’liyim” diyen sanığın belgesini yayınlamıştı. 

Sinan Ateş cinayeti sanıkları arasında MHP’li isimler yer alıyor. 

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel Ülkü Ocakları yöneticiliği yapmıştı. Sanıklardan MHP’li avukat Serdar Öktem aynı zamanda MHP İstanbul Milletvekili adayı da olmuştu.

Bir diğer MHP’li isim ise MHP İstanbul İl Başkanlığı yöneticisi Ufuk Köktürk...

Sinan Ateş cinayetinin MHP’li olan sanıklarından sadece biri “MHP’liyim” dedi. 

12punto cinayet davasının binlerce sayfalık ek klasörlerinden o ifadeyi buldu. 

Tutuklananlar arasında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk de bulunuyordu. Daha önce MHP İstanbul İl Başkanlığının internet sitesinde yer alan Köktürk’ün adı yönetim kurulu listesinden çıkarıldı.

Ufuk Köktürk, 4 Ocak 2023 tarihli Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda, açıkça “MHP’liyim” diyen tek isimdi. 

Aynı ifadesinde “ruhsatsız silahı” olduğunun da altını çizen Köktürk’ün sözleri şöyle: 

"Polisler geldiği an kaçmadım, evimde oturuyordum. Ruhsatsız tabancam var saklama gereği dahi duymadım. Ben zaten siyasi olarak da MHP’liyim."

İşte o tutanak:


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Semih Yalçın AK Parti Ayşe Ateş Hasan Doğan Tolgahan Demirbaş Ülkü Ocakları Yılmaz Tunç