Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Milli Yas kavgası: 'Siyonist aparatı...' Eski Bakan Varank ile Demokrat Partili Aksoy tartıştı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastı nedeniyle 1 günlük Milli Yas ilan edilmesine tepkiler sürerken eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Milletvekili Mustafa Varank ve Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy X üzerinden tartıştı.

Milli Yas kavgası: 'Siyonist aparatı...' Eski Bakan Varank ile Demokrat Partili Aksoy tartıştı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da 31 Temmuz 2024 tarihinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye genelinde bir günlük milli yas ilan edildi. Bu kapsamda, Kilis'te Türk bayrakları yarıya indirildi.

'TÜRKİYE İÇİN BİR UTANÇTIR'

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy, X üzerinden karara tepki göstererek, "Yas tutulması istenen kişi 2006 yılından itibaren Filistin’de değil Katar’da yaşıyor, kaynağı belli olmayan kişisel serveti US$4 milyar ve oğlu Gazze’de olağanüstü mülk edindiğinden lakabı “Emlak Kralı” olarak biliniyor. Bu yas Türkiye için bir utançtır!" dedi.

'SİYONİST APARATI'

AKP Milletvekili Mustafa Varank ise Aksoy'a X üzerinden yanıt vererek, "Ülkemizde ne kadar çok siyonist aparatı var. Defalarca İsrail hapisanelerinde yatmış, sürgün edilmiş, daha önce 3 kez suikast girişimine maruz kalmış. Çocukları ve torunları dahil ailesinden onlarca şehit vermiş, meşru seçimlerde halkının teveccühü ile başbakan olmuş bir kahramanın ismini bile yalan ve iftiralarla karalamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Aksoy ayrıca; X üzerinden yaptığı bir diğer paylaşımda şunları kaydetti:

"Kendi halkı öldürülürken, soykırıma uğrarken yanlarında olmayan bir insanı ne kadar önemsiyorsunuz, tuhaf gerçekten. Sözde “uğuruna” mücadele ettiği topraklarda gömülmüyor bile, bu çok mu normal?"


Haber Kaynağı : 12punto

hamas Heniyye İsmail Haniye milli yas İlay aksoy Mustafa Varank