Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MİT’e 2023 yılında 7 bin terör ihbarı geldi

2023 yılında, MİT'e terör örgütleriyle ilgili 106 bin ihbar geldi. Bu ihbarların 7 bininin ise operasyona dönüştürüldüğü öğrenildi.

MİT’e 2023 yılında 7 bin terör ihbarı geldi

Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT)  2023 yılında gelen ihbar sayıları ortaya çıktı. “www.mit.gov.tr” internet sitesi üzerinden yapılan ziyaretler MİT’e yapılan ihbar sayısına da yansıdı. Teşkilatın internet sitesine geçen yıl yapılan ihbarlar bir önceki yıla göre artarak 75 binden 106 bine çıktı.

İHBARLARIN 7 BİNİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLGİLİ

Bu ihbarların 7 bin 40’ı terör örgütleriyle ilgili oldu. Bu ihbarlar sayesinde MİT ve kolluk güçleri tarafından terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenlendi. MİT’e geçen yıl Almanca, İngilizce, Rusça. Fransızca ve Arapça dillerinde 2 bin 785 ihbar geldi. Yabancı dilde yapılan ihbarların büyük bölümü de terör örgütleri PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ ile ilgili oldu. İhbar sayıları 2022’de bir yıl öncesine göre 1,5 kat, iki yıl öncesine göre de 4,5 kat arttı. İhbarlar, iş başvurularında olduğu gibi MİT Başkanlığının “www.mit.gov.tr” üzerinden yapılıyor. İnternet sitesindeki “Nasıl yardım edebilirsin” sekmesini seçenler, “Eğer ulusal güvenliğimize zarar verebilecek, tehdit oluşturabilecek herhangi bir bilgiye sahipseniz bunu bizimle paylaşmanızı isteriz.” ifadelerinin yer aldığı ihbar sayfasına yönlendiriliyor.İhbarlar, hem isim, soyadı, iletişim bilgileri girilerek hem de isim verilmeden yapılabiliyor. Sayfada “Asılsız ihbarın yasal takibata neden olacağı” uyarısı da belirtiliyor.

MİT’E BAŞVURU ARTTI

MİT’e geçtiğimiz yıl 12 bin 372 kişi görev almak amacıyla başvuru yaptı. İki yılda iş başvurusu sayılarının yaklaşık 2,5 kat arttığı öğrenildi. MİT’e yönelik ihbar ve iş başvurusu sayısının artmasında son dönemde televizyon kanallarında yayınlanan ve teşkilatı merkeze alan dizilerin etkili olduğu öğrenildi. Söz konusu dizilerde MİT’in Türkiye’ye yönelik tehditlerle mücadele yöntemleri sırasında yaşananlar konu ediliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

MİT ihbar