Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Murat Kurum, İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasını eleştirdi: 'İnsani değil'

Cumhur İttifakı'nın Eski İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasını X hesabı üzerinden eleştirdi. Kurum, "Hamas terör örgütü değildir" dedi.

Murat Kurum, İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasını eleştirdi: 'İnsani değil'

Cumhur İttifakı'nın Eski İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği bir röportajdaki ifadelerini X hesabı üzerinden eleştirdi. 

Kurum yaptığı paylaşımda, "İBB Başkanı Sayın İmamoğlu’nun Hamas’la ilgili sözleri vicdani de değil, insani de değildir" ifadelerini kullandı. 

Kurum'un X paylaşımı şu şekilde:

"Filistin’de masum on binlerce insan dünyanın gözü önünde katledilirken, dünyanın en büyük savaş suçları işlenirken, soykırım yapılırken İBB Başkanı Sayın İmamoğlu’nun Hamas’la ilgili sözleri vicdani de değil, insani de değildir.

Ne yazık ki 31 Mart’tan önce Filistin halkına, Filistin direnişine destek verdiklerini söyleyenler bugün bir anda Hamas’ı terör örgütü ilan ettiler. 

Her şeyden önce Hamas terör örgütü değildir. Hamas zulme, siyonist işgale direnen Filistin’in onurudur.

Filistin meselesini istismar edenler elbette aziz milletimizin ve insanlığın maşeri vicdanında yargılanacaktır. 

Biz dün olduğu gibi bugün de Kudüs’ün ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu, CNN International'dan Gazeteci Scott McLean'e konuşmuştu. İmamoğlu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı için 'terör saldırısı' demiş ve, bugün Filistinlilerin maruz kaldığı zulme de karşı olduklarını ifade etmişti. İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hamas, tabi bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür. Bugün aynı şey ne yazık ki İsrail’de Filistinli masum insanlara uygulanıyor. Ben her iki konunun da bir an önce bu bağlamda değerlendirilmesini ve Filistinlilerin de böylesi bir zulme maruz kalmalarının engellenmesini talep ediyorum. Genel anlamda Batı bu konuda büyük resmi görmüyor, bu konuya sadece ya bir tarafın veya diğer tarafın gözünden bakıyor. Bence biz daha gerçekçi bakıyoruz. Hamas’ın saldırısını kötü bir saldırı ve çok kötü bir durum ve terör saldırısı olarak yorumluyoruz. Ama bugün orada öldürülen Filislinli kadınların ve çocukların maruz kaldığı zulme de karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz"



Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum Filistin İsrail