Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mustafa Destici: 'Cumhur İttifakı'yla bazı illerde işbirliği olabilir'

Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı olarak yaptığı basın toplantısında, Cumhur İttifakı ile büyükşehirler başta olmak üzere bazı illerde işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Mustafa Destici: 'Cumhur İttifakı'yla bazı illerde işbirliği olabilir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçmişte attığı "özerklik" tweeti iddialarına da değinen Destici, çözüm sürecine karşı olduklarını ve siyasi uzantılarıyla görüşmediklerini belirtti. Sosyal medya paylaşımındaki 25 parti logosuyla ilgili olarak ise, bu logoların 14 ve 28 Mayıs'ta işbirliği yapan partiler ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını destekleyen partiler olduğunu ifade etti. Bu paylaşımda başka bir anlam çıkarılmasını istemediğini belirterek, amacının net olduğunu vurguladı.

Destici ayrıca, terörle mücadele ve dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili olarak da görüşlerini paylaştı.

Destici, AK Parti ve BBP arasında yerel seçim ittifakına yönelik görüşmelerin sürdüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"Dün akşam da heyetlerimiz üçüncü görüşmelerini gerçekleştirdiler. Bizim de bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz olacak. Ondan sonra biz yol haritamızı çok daha net bir şekilde belirleyeceğiz. Ama şunu söyleyeyim, ilçe belediyelerinin hemen hemen tamamında, büyükşehirler dışındaki 51 il, buraların tamamında BBP olarak seçimlere girme arzusundayız. Belediye meclis üyeliklerinin yine hakeza tamamında ve il genel meclis üyeliklerinin tamamında kendi adaylarımızla, kendi logomuzla, kendi amblemimizle inşallah seçimlere katılacağız. Bunların bazı istisnaları olabilir ama genel tavrımız, düşüncemiz, kararımız ve uygulamamız bu şekilde olacaktır. Cumhur İttifakı'yla büyükşehirler başta olmak üzere diğer bazı illerde işbirliği olabilir. Bunda da sona gelindi ve netleştiğinde de açık şekilde kamuoyuyla paylaşacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı Mustafa Destici yerel seçim