Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Naim Babüroğlu, Suriye'nin kuzeyindeki olayları yorumladı. 'Ümmet politikasının çöküşüdür'

Emekli Tuğgeneral ve 12punto.com.tr yazarı Naim Babüroğlu, Suriye'nin kuzeyinde meydana gelen olayları yorumladı.

Naim Babüroğlu, Suriye'nin kuzeyindeki olayları yorumladı. 'Ümmet politikasının çöküşüdür'

Kayseri'deki Suriyeli sığınmacının kız çocuğunu istismar etmesi olayının ardından Suriye'den ardı ardına Türk tırlarının yakıldıklarına ait görüntüler ve Türk bayrağına yapılan saldırı görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Tırlara yapılan taşlı saldırılar ardından çok sayıda tırın yakıldığına dair görüntüler tepkilere neden olurken, Türk bayrağına yapılan saldırılar da yoğun şekilde eleştiriler aldı. 

Ardı ardına gelen saldırı görüntüleri infial yaratırken, Emekli Tuğgeneral ve 12punto.com.tr yazarı Naim Babüroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla bölgedeki gerilimi yorumladı.

Yaşanan olayların ardından TSK'nın bölgeye ek kuvvetler gönderdiği görülürken, Babüroğlu AKP'nin ümmet politikasının çöktüğüne işaret etti ve şu açıklamalarda bulundu:

Suriye’de Türkiye’nin kontrol ettiği bölgelerde, Türkiye’nin desteklediği Araplar Türk bayraklarını indirdi, yaktı, Türk araçlarına saldırdı. Nankörlüğün ve hainliğin zirvesi. Ümmet politikasının çöküşüdür bu. 

Soru şu: Bize düşman olmaları için kaç milyar dolar harcadık. Para ödeyerek düşman besleyen nadir ülkelerden biriyiz.

Bayrak inmez ve indirilmez, çiğnetilmez, parçalatılmaz. Bayrak, Türk Milleti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin namus ve şerefidir.

Suriye'de Türkiye'nin desteklediği gruplar,  "Bizi Esad'a sattınız?" diyerek Türk Bayrağını yırtıyor, araçlara zarar veriyor. Aşiret bile değilsiniz. Türkiye size mi soracak ne yapması gerektiğini?


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Arap bayrak Esad kayseri naim babüroğlu

İlgili Haberler