Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Narin'in kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsalında kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Kaçırılma ihtimaline karşı uzman ekipler görevlendirildi.

Narin'in kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos günü Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Küçük kızın bulunması için yetkililer seferber olmuş durumda.

ÖZEL EKİPLER GÖREVDE 

Halk TV'nin haberine göre Narin’in yaşama ihtimaline karşı, bu konuda uzman bir ekip oluşturuldu. Ayrıca, kaçırılma ihtimaline karşı bu alanda tecrübeli bir başka ekip daha görevlendirildi. Özel bir ekibin de bölgeye gelerek çalışmalara başladığı, dijital ve istihbarat anlamında ciddi bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

Narin Güran, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos günü saat 15.00 sıralarında Kuran kursundan çıktıktan sonra kayboldu.

Küçük kızdan haber alamayan ailesi, yetkililere başvuruda bulundu. Bunun üzerine 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

AFAD’ın dalgıç ekipleri, sulama kanalında yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda arama yaptı. Diğer arama kurtarma ekipleri ise mahalle çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları, atıl alanlar, boş evler, ahırlar ve evlerin bahçelerinde titiz bir arama yürüttü. Jandarma ekipleri de mahalleye giriş ve çıkış yapan araçları kontrol altına aldı.

İL JANDARMA KOMUTANI'NDAN SON GELİŞME AÇIKLAMASI

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum.

Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız.

Narin'imizi sağ olarak bulmak istiyorum. Gönlümüz onu sağ olarak bulmak. Gönüller yaralı, 85 milyon bu olaya çok üzülüyor. Biz geceleri dahi uyumuyoruz."

GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SERBEST

Narin’i arama çalışmalarının 8’inci gününde; 1 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Şahsın kimliği henüz açıklanmadı. Gözaltına alınan şüpheli, jandarma işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Narin Güran AFAD