Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Ortadoğu'da gerginlik tırmanıyor: İsrail'e roket saldırısı düzenlendi

İsrail'in kuzeyine roket saldırıları düzenlendi. Saldırılar sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı.

Ortadoğu'da gerginlik tırmanıyor: İsrail'e roket saldırısı düzenlendi

İsrail'in kuzeyinde Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlenen roket saldırılarında en az bir kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Lübnan'dan fırlatılan yaklaşık 100 roket, İsrail'in Hayfa ve Celil bölgelerine isabet ederken birçok noktada maddi hasar meydana geldi.

SALDIRI SABAH SAATLERİNDE BAŞLAMIŞTI

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, Lübnan'dan Hayfa ve Celil bölgelerine sabah saatlerinden itibaren 100'e yakın roket atıldı. Roketlerin düştüğü Akka bölgesinde bir kişi yaşamını yitirirken, Hayfa çevresindeki Kiryat Ata bölgesinde 5 kişi yaralandı. Sınıra yakın Shlomi isimli yerleşim yerinde bir eve isabet eden roket ise 4 kişinin yaralanmasına yol açtı. Kanal 14 televizyonuna göre, toplamda 14 kişi saldırılarda yaralandı.

İsrail'in hava savunma sistemlerinin bazı roketleri havada imha ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Roketlerin isabet ettiği yerlerde yangınlar çıktı ve yoğun duman bulutları gökyüzüne yükseldi.

NETANYAHU'NUN EVİ DE HEDEF ALINMIŞTI

Roket saldırılarının ardından Lübnan'dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail'in Kayserya kentindeki Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun bulunduğu bölgeye isabet etti. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, saldırı sırasında Netanyahu ve eşinin evde bulunmadığı belirtildi. Olayda yaralanan olmazken, sosyal medyada Netanyahu'nun konutu olduğu öne sürülen evde kurşun geçirmez camda hasar oluştuğuna dair görüntüler paylaşıldı.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA 

Lübnan Hizbullahı, yazılı açıklamalarla roket saldırılarını üstlendi. Açıklamada, "Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma, Lübnan ve halkının savunması amacıyla İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına yanıt olarak İsrail'in kuzeyindeki bölgelere çeşitli mühimmatlarla bir dizi saldırı düzenlendiği" ifade edildi. Hizbullah, özellikle Hayfa körfezi ve Celil bölgesindeki askeri noktalara gece saatlerinden itibaren 8 ayrı saldırı düzenlendiğini belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

İsrail Hizbullah lübnan