Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Çelik'ten 'yeniden sayım' kararına eleştiri: 'Siyasi baskıların bir sonucudur'

AKP temsilcileri, ilçe seçim kuruluna başvurarak Gaziosmanpaşa ve Beykoz'daki tüm sandıkların yeniden sayılmasını talep etti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Gaziosmanpaşa'da oyların tekrar sayılmasına ilişkin X hesabı üzerinden değerlendirirken; AKP İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım CHP'lilerin yeniden oy sayımına karşı çıktıklarını sosyal medya hesabı üzerinden belirtti.

Özgür Çelik'ten 'yeniden sayım' kararına eleştiri: 'Siyasi baskıların bir sonucudur'

AKP temsilcileri, ilçe seçim kuruluna başvurarak Gaziosmanpaşa ve Beykoz'daki tüm sandıkların yeniden sayılmasını talep etti. 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Gaziosmanpaşa'da oyların tekrar sayılmasına ilişkin X hesabı üzerinden değerlendirdi. Çelik, yapıtğı paylaşımda İlçe Seçim Kurulunda çıkan tartışma için İstanbl Valisi ile görüştüğünü ifade etti.

Çelik'in paylaşımı şu şekilde:

"Gaziosmanpaşa’da İlçe Seçim Kurulu’nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. 

İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. 

Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız"

 

AKP İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, X hesabı üzerinden yayımladığı videoda CHP'lilerin İl Seçim Kurulu'nun kararı uygulatmak istemediğini söyledi.

Yıldırım'ın paylaşımı şu şekilde:

"Gaziosmanpaşa’da ilçe seçim kurulunun ve  itiraz üzerine verilen il  seçim kurulu kararının saat 10:00 da uygulanmasına karar verilmiş olup saat 11:15 olmasına rağmen CHP li partililerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım  işlemini engellemeye çalışmaktadırlar. 

Oysa yapılan iş sadece mahkeme kararının uygulanma işidir.

CHP liler neden mahkeme kararını uygulatmak istemiyor anlamakta zorluk çekiyoruz.!"

 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Gaziosmanpaşa CHP Adem Yıldırım CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik