Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel: Yeni anayasa tartışması yoksulluğun önüne geçemez

Yeni anayasa için ilk temas gerçekleşti ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'nin anayasaya uymadığına işaret ederek yeni Anayasa tartışmalarının halkın gündeminin önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Özgür Özel: Yeni anayasa tartışması yoksulluğun önüne geçemez

AKP hükümeti Yeni Anayasa konusunu yeniden gündeme getirirken, konuyla ilgili ilk temas yaşandı ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

Yapılan görüşme sonrası her iki taraf da kısa bir basın açıklamasında bulunurken Özgür Özel'in ifadeleri sosyal medyada gündem oldu. 

Yaptığı açıklamada AKP'nin mevcut anayasaya uymadığını söyleyen Özel şu ifadeleri kullandı:

31 mart seçimlerinden Türkiye'nin birinci partisi olarak çıkmış, sorumluluğun farkında olan bir partiyiz ve siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz. Bugün insanların yoksulluk, açlık, güvencesizlik, işsizlik gibi üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi toplumun taleplerinin neresindedir onu bir tartmak lazım…

Prensip olarak partinin genel başkanı olsam da partinin yetkili kurullarında bu konuyu değerlendirmeden bir cevap vermeyi parti içi demokrasi anlayışına uygun görmem. Bugünki görüşmeyi değerlendireceğiz ancak şunu ifade etmek isterim; 

Sayın Başkan'a da ifade ettim bir şeyin yenisini teklif ediyorsak örneğin yeni bir elbise alalım, giyeceksek alalım, biz anayasaya uyacaksak değiştirelim, en iyisini yapalım sonra yine uymayalım... 

Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan o anayasaya uyulmuyor! Bir yeni anayasa konuşurken, mevcut anayasaya tam uyum beklemek hakkımızdır bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasa tartışmaları daha önce de yaşandı, bu tartışmalar siyasetin üzerine bir sis olarak çöküp de diğer meseleleri görünmez kılıyorsa vatandaşın menfaati olamaz.

Esas sorun insanların yoksullaşmasıyken biz anayasa konuşuyorsak vatandaşın mesajını alamamış oluruz.

GAZETECİ TUNCAY MOLLAVEİSOĞLU, ÖZEL'İN AÇIKLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Özgür Özel'in ekonomik gündemin anayasa tartışmalarından daha önemli olduğunun altını çizdiği konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşan 12punto.com.tr yazarı gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu şu ifadeleri kullandı:

Açıklamayı dinleyin, Özgür Özel söylenmesi gerekeni Saray'ın temsilcisinin yanında füze atar gibi yapmış, budur!

 


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa AKP CHP Ekonomi demokrasi işsizlik Numan kurtulmuş Özgür Özel Tuncay Mollaveisoğlu yeni anayasa