Polat davasında ‘gizli tanık’ krizi: UYAP’tan sızdı
Dilan ve Engin Polat’ın da sanıkları arasında bulunduğu 28 kişilik kara para aklama davasında üçüncü duruşma Kartal’da görüldü. Dilan Polat duruşmaya katılmazken, gizli tanığın kimliğinin deşifre olma ihtimali nedeniyle ifadesi alınamadı. Engin Polat ise şirketlerinin iadesini talep etti.

Kamuoyunun yakından takip ettiği kara para aklama davasında Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada üçüncü duruşma bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yapıldı. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu katılmadı. Sanıklardan Engin Polat, muhasebeci Ahmet Gün, baba Sezgin Polat ve “kara kutu” olarak bilinen şirket çalışanı Mustafa Özalp ise duruşma salonundaydı.
GİZLİ TANIK İFADESİ UYAP SİSTEMİNE DÜŞTÜ
Duruşmaya gizli tanığın dinlenmesi damga vurdu. Gazeteci Emrullah Erdinç’in aktardığına göre, gizli tanığın ifadesinin Bakırköy Adliyesi’nde alınacağı bilgisi UYAP sistemine yüklendi ve avukatlar tarafından görüldü. Bu gelişme, gizli tanığın kimliğinin açığa çıkabileceği endişesini doğurdu. Mahkeme, bu gerekçeyle gizli tanığın bugünkü duruşmada dinlenmemesine karar verdi.
TANIK TEKRAR DİNLENDİ
Duruşmada ayrıca, daha önce dinlenen tanıklardan Aygün Yıldırım da yeniden salona getirildi. Yıldırım, başka bir dosyadan tutuklu olduğu için duruşmaya cezaevi aracılığıyla getirildi. Önceki duruşmadaki teknik aksaklıklar nedeniyle ifadesi yeniden alındı.
ENGİN POLAT'TAN 'ŞİRKETLERİMİZİ GERİ VERİN' TALEBİ
Sanık kürsüsüne çıkan Engin Polat, mahkeme heyetine hitaben taleplerini dile getirdi. “Onlarca şubemiz kapandı, insanlar batıyor. Bu vebal çok ağır” diyen Polat, şirketlerin üzerindeki kayyum yönetiminin kaldırılmasını talep etti. “Kayyumluk kalsın ama biz şirketlerimizi geri almak istiyoruz” diyen Engin Polat, ticari faaliyetlerinin durmasının kendileriyle birlikte çalışanlara da zarar verdiğini savundu.
Dilan ve Engin Polat ile birlikte yargılanan diğer sanıklar hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ile “Bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna muhalefet” suçlamaları yöneltiliyor. Toplam 28 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları isteniyor.
NE OLMUŞTU?
İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmış, hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.
Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe'nin adli kontrol hükümleri uygulanıp tahliye edilmesine hükmetmişti.
Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, 19 Ağustos'ta Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi sunmuştu. Bu kapsamda Dilan Polat'ın tahliyesine karar verilmişti. 6 Eylül tarihindeki duruşmada da Engin Polat ve tutuklu 3 sanık tahliye edilmişti.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Büyük Marmara depremi için tarih verdi!

Demirtaş, Kavala ve Can Atalay serbest kalıyor!

'İBB'ye kayyum' iddiaları yeniden gündemde...

Son günlerin tartışılan ismi Mümtaz'er Türköne yine konuştu

Önder rahatsızlandığı gün Perinçek ile görüşmüş...

Erdoğan'a 7 yıl danışmanlık yapan isimden uyarı

Terör örgütü PKK 'kongre' için toplanıyor: Sonuçlar Öcalan'a sunulacak!

Türkiye'nin S-400'leri göndereceği yer belli oldu

Ahmet Ercan, İstanbul'da hissedilen 4.3'lük depremi değerlendirdi

Gelinim Mutfakta 25 Nisan Cuma puan durumu: Bugün kim elendi?
