Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Polislere yaka kamerası zorunluluğu geliyor

Türkiye'de polis teşkilatının şeffaflığını artırmak ve güvenlik önlemlerini güçlendirmek için önemli bir adım atılıyor. Polis memurlarına, uzaktan takip edilebilecek şekilde yaka kamerası takılacak.

Polislere yaka kamerası zorunluluğu geliyor

Türkiye'de polis teşkilatının şeffaflığını artırmak ve güvenlik önlemlerini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım atılacağı açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir televizyon kanalında katıldığı röportajda, önümüzdeki sene itibariyle trafik polislerinde uygulanan yaka kamerası uygulamasının Emniyet Müdürlüğü'ndeki tüm polisleri kapsayacak şekilde genişletileceğini duyurdu.

Yaka kameralarında bulunacak yüz tanıma sistemi ASELSAN tarafından geliştirilecek. Ayrıca, Yerlikaya, yaka kameralarından gelen görüntülerin merkezden anbean izleneceğini ve gerektiğinde merkezden müdahale edilebileceğini belirtti.

Özellikle suç oranı yüksek bölgelerde oldukça faydalı olan bu uygulama, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı eyaletlerde de mevcut. Polis memurlarının devriyeye çıktıklarında kamera takmaları zorunlu tutuluyor. Bu sayede, herhangi bir saldırı veya güç kullanımı durumunda, kameraların kaydettiği görüntülerden kanıt elde edilebiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Emniyet Müdürlüğü İçişleri bakanı