Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Prof. Dr Tüysüz'den artçı deprem uyarısı: Büyüklüğünü açıkladı!

Gemlik Körfezi merkezli 5,1 büyüklüğündeki deprem başta İstanbul olmak üzere Yalova, Bilecik ve çevre illerden de hissedildi. Depremi dJeolog Prof. Dr. Tüysüz, “5.1 ise deprem boyutu, 4.5’e varabilecek artçılar olabilir” dedi.

Prof. Dr Tüysüz'den artçı deprem uyarısı: Büyüklüğünü açıkladı!

Marmara'da saat 10.42'de İstanbul ve çevre illerden hissedilen 5,1 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Tüysüz, artçı sarsıntılara karşı uyardı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında depreme ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir tanesi Düzce Adapazarı Gölcük’ten geçer ve bizim üzerinde büyük deprem beklediğimiz Marmara Denizi içerisinde Saros Körfezi’ne kadar uzanır. Bu aşağı yukarı 250-300 yılda bir deprem üreten bir faydır. Bunun üzerinde İstanbul’da yıllardır konuştuğumuz depremin olmasını bekliyoruz. İkinci kol ise Pamukova İznik Gölü güneyinden geçer Gemlik Körfezi’nin içine girer, denizin içinden devam ettikten sonra Bandırma’dan Edremit Körfezi’ne kadar uzanır. Ama bunun üzerinde büyük depremler çok uzun aralıklarla meydana gelirler. Bu kolun en son ne zaman kırıldığı tartışmalıdır. O nedenle Gemlik Körfezi’nin içerisinde geldiğinde de birkaç dallara ayrılır. O nedenle hangi fayın kırıldığı hangi kolun bu depremi ürettiğini yeterince şu anda bilmiyoruz. Onu anladıktan sonra daha iyi bir yorum yapma şansımız olacaktır. 5.2 ise deprem boyutu, 4.5’e varabilecek artçılar olabilir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Deprem İstanbul Körfez Marmara Bursa