Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.758

Savcılıkta inkar: Adil Öksüz'ün kaçışına yardım etmişti

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Savcılıkta inkar: Adil Öksüz'ün kaçışına yardım etmişti

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) düzenlenen operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız tutuklandı. Yıldız’ın savcılıkta verdiği ifadeye ulaşıldı.

Sabah'ın haberine göre, emniyette susma hakkını kullanan Yıldız, savcılıkta konuşmak istedi.

ÜZERİNDEN AĞABEYİNİN KİMLİĞİ ÇIKTI

Yıldız, verdiği 4 sayfalık ifadede örgüt üyelerinin yakalandıkları sırada nasıl ifade vereceklerine yönelik talimatlara bire bir uydu. Yakalandığı sırada üzerinden ağabeyinin kimliği çıkan Yıldız, hakkındaki iddiaları reddederek inkar etti. ByLock kullanıcısı olduğunu hatırlamayan Yıldız, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında olmadığını öne sürdü.

ARABAYA BİNMESİ 'RASTLANTIYMIŞ'

Yakalandığı gün de iddiasına göre Esenyurt'da yürüdüğünü ve öğle namazına gidemediğini iddia eden Yıldız, "Yakında bir camide yoktu. Rastlantı sonucu orada beklemekte olan beyaz renkli bir aracın yanına gittim. Araç içerisinde sürücü kısmında oturan kişiye yakın bir cami olup, olmadığını sordum. O da istersem camiye bırakabileceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Bu şekilde yola çıktık" dedi.

(FETÖ'NÜ İKİ NUMARASI MUSTAFA ÖZCAN'IN SAĞ KOLU CİHAT YILDIZ'IN 8 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAFI)

Birlikte yakalandığı FETÖ'nün mahrem sorumlularından Ahmet Hızal'ı da kendi bindiği araca şans eseri aldıklarını ileri süren Yıldız, "O sırada yine tanımadığım bir kişi daha vardı. O da ben de geleyim dedi. Şoför tamam dedi. Bu şekilde araca bindik. Ahmet Hızal'la ilk kez orada rastlantısal şekilde görüştüm. Daha önceden tanımıyorum. Arabayı kullanan kişiyi de daha önceden tanımıyordum. Tamamen rastlantı sonucu aynı araçta yakalandık." diye konuştu.

(CİHAT YILDIZ)

"CAMİYE GİTMEK İÇİN ARAÇTAN İNDİK"

Yakalandığı anları anlatan Yıldız, "Bir süre arabayla gittik. Bir kilometre gittiğimizde ben sol tarafta bir cami gördüm. Şoför o tarafa dönemeyeceğini söyleyip, yol üzerinde başka bir yere bırakmayı teklif etti. Bu sırada trafik durdu. İleride çevirme olduğunu gördüm. Öğle namazı geçiyor diye diğer kişi ile beraber yürüyerek camiye gitmek için araçtan indik. Polis memuru bizi yanına çağırdı. Yakalanmam bu şekilde oldu" ifadelerini kullandı.

(MAHREM SORUMLU AHMET HIZAL)

BYLOCK KULLANDIĞINI HATIRLAMADI

FETÖ içerisinde faaliyet yürüttüğünü kabul etmeyen Yıldız, FETÖ iltisakı nedeniyle kayyum atanan şirketlerde kaydı olduğunun doğru olduğunu, Bank Asya'ya para yatırmasını ise, "Bank Asya'ya o tarihlerde batırılmasını uygun görmediğimden ve hukuksuzluk olarak gördüğümden 2014'de para yatırdığım doğrudur" dedi.

Yıldız, Bylock kullandığı iddiasını da reddeden ve hatırlamadığını öne sürdü.

(ADİL ÖKSÜZ'ÜN ÜSKÜDAR'DA SAKLANDIĞI EV)

NE OLMUŞTU?

İstanbul Beylikdüzü'nde geçtiğimiz günlerde polis uygulama noktasında durdurulmak istenen bir araç kaçmaya başlayınca, polis peşine düştü.

Kovalamaca sonucunda yakalanan iki şüpheli indirilirken, aracı kullanan şüpheli ters istikamete dönerek kaçtı. Yapılan incelemeler sonucunda, yakalanan kişilerin Cihat Y. ve Ahmet H. olduğu ve FETÖ firarisi oldukları tespit edildi.

Polis, 100'e yakın kamera görüntüsünü inceleyerek aracı kullanan Adem B.'yi de bir operasyonla yakaladı. Adem B.'nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda binbaşı rütbesiyle görev yaparken FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edildiği belirlendi.

YURT DIŞINA FİRAR ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ'nün güncel yapılanmasında yer aldıkları, örgüt üyelerini Gaybubet Evleri'ne yerleştirerek yurt dışına kaçmalarına yardım ettikleri ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç FETÖ firarisi de tutuklandı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Cihat Yıldız Adil Öksüz