Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Saygı Öztürk Ayhan Bora Kaplan davasındaki 'gizli tanık' olayını anlattı: 'Elektronik kelepçeyle çorbacıya gidiyor!'

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik, geçtiğimiz günlerde davanın gizli tanığı olduğunu açıkladı. Gazeteci Saygı Öztürk, gizli tanık olayının ayrıntılarını açıkladı.

Saygı Öztürk Ayhan Bora Kaplan davasındaki 'gizli tanık' olayını anlattı: 'Elektronik kelepçeyle çorbacıya gidiyor!'

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik, geçtiğimiz günlerde davanın gizli tanığı olduğunu açıklamış ve polisler tarafından yönlendirildiğini iddia etmişti. 

"PARMAK İZİ ALINIYOR"

Söz konusu olayı ve gizli tanık olayını aktaran gazeteci Saygı Öztürk şunları söyledi:

"Bu olayla ilgili yurt dışına kaçmadan önce 19 sayfalık bir ifade veriyor. M7U...C4 gibi bir kod adı veriliyor. Gizli tanıkların isimleri belgelere yazılmaz. Arkasından imza yerine ifadesi bitince de parmak izi alınır ve dosya böylece muhafaza edilir.

Bu olayın da S.S diyeceğimiz biri. Ayhan Bora Kaplan örgütünün yöneticilerinden. Bu kişi ifadesini verdi fakat şu anda yurt dışında. 

Bu kişinin iddiasına göre; Ankara Emniyeti'nde 'onlar ne söylediyse onların hazırladığı kurguya göre onlar ne söylediyse ben de parmak bastım. Hatta o kadar büyük çelişkiler vardı ki bu olayın içerisinde Kasım'la birbirimizi öldürecekmişiz gibi ifadeler var' diyor.

"EN İYİSİ TÜRKİYE'DEN GİT" DENİLDİĞİ İDDİASI

'Diğer kişiler tutuklandı ama sıra bana geldiğinde beni serbest bıraktı ve ev hapsi verdi hakimlik' diyor. 

Bu kişiye elektronik kelepçe takılıyor. Sonra gece çorba içmeye gidiyor. Emniyetçiler bana kolaylık sağlıyordu diyor. Kendisine denilmiş ki; 'sen en iyisi Türkiye'den git dava olunca seni çağırırız' 

ELEKTRONİK KELEPÇEYLE ÇORBACIYA GİTMİŞ!

Senin bacağında elektronik kelepçe var.  Emniyet bu olayın üzerine gitmemiş. Bu kişinin Dubai'de olduğu biliniyor. Nasıl oluyor da çorbacıya gidebiliyor. Emniyet yetkilileriyle arasında yaptığı konuşmaları da yayınlamaya başladı. Birtakım iddialar var ki bunların da bir an önce ortaya çıkarılması lazım. 

GİZLİ TANIK MESELESİ

Türkiye'de gizli tanık diye bir olay var. Bunlara asla devletimizin inanmaması gerekiyor. Kendileri, polisin kendisiyle ilgili yazdığını gizli tanık ifşa ediyor. Bu bilgilerin başka olaylarla fotoğraflarla mutlaka ortaya konulması lazım aksi halde Türkiye böyle rezaletler yaşıyor. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'yle ilgili soruşturma başlatılmış oldu. Bacağında kelepçe olan birinin gitmesi tam anlamıyla bir skandal."


Haber Kaynağı : 12punto

Serdar Sertçelik Ayhan Bora Kaplan