Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan avukatına talimat verdi, bu defa 'davacı' oluyor

Eski banka müdürü Seçil Erzan, çalıştığı bankayla olan iş ilişkisinin kanuna aykırı şekilde sonlandırıldığını ve tazminatının ödenmediğini iddia ediyor.

Seçil Erzan avukatına talimat verdi, bu defa 'davacı' oluyor

Aralarında futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla hakkında onlarca yıl hapis cezası istenen Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, iş akdini kanuna aykırı şekilde sonlandırdığı ve tazminatını ödemediği iddiasıyla 23 yıl çalıştığı Denizbank A.Ş.’ye dava açmaya hazırlanıyor.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu olan Seçil Erzan, avukatı Bülent Aybirdi aracılığıyla Çağlayan’daki Arabuluculuk Merkezi’ne başvurarak Denizbank’ta şube müdürü olarak çalıştığı 25 Ekim 2000 ile 10 Nisan 2023 tarihleri arasındaki kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesini talep etti.

"BANKANIN KURDUĞU TERTİPLE TUTUKLANDI"

Dilekçesinde müvekkilinin Denizbank’ın kurduğu tertip ile tutuklatıldığını savunan Aybirdi, dava şartı başvurularında iki tarafın da ortak arabulucuda anlaşmaları halinde bu başvurularının işleme konulmasını talep etti.

Avukat Aybirdi şöyle konuştu: “Denizbank müvekkilimi yasadışı yollarla alıkoyarak sorguya çekti. Bu da yetmemiş gibi İş Kanunu’nda yer alan süre ve usullere riayet etmeden Seçil Erzan’ın iş akdini sonlandırdı. 

Denizbank, müvekkilimin hakkı olan tazminatını da vermemeyi tercih etti. Tarafımızca Seçil Erzan’ın tazminat hakkının alınması için yasal yollara başvuruldu."


Haber Kaynağı : 12punto

arabulucu Avukat banka Seçil Erzan tazminat