Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan davasında yeni ifadeler ve fotoğraflar ortaya çıktı

Türkiye’nin konuştuğu Seçil Erzan davasında yeni gelişme yaşandı. Çorlu’da kuyumculuk yapan iş insanı Ömer Kahraman, Nazlı Can ve Nazlı Can'ın yeğeni Kerim Can'ın savcılık ifadelerine ve Seçil Erzan'a para teslimatı esnasında çekilen fotoğraflarına ulaşıldı.

Seçil Erzan davasında yeni ifadeler ve fotoğraflar ortaya çıktı

12punto.com.tr / Müslim SARIYAR

Aralarında Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın olduğu birçok kişiyi özel fon adı altında dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan’ın davasında Erzan ve suç ortağı oldukları iddia edilen kişilerin yeni görüntüleri ortaya çıktı. 

Şikayetçilerden biri Çorlu’da bulunan iş insanı Ömer Kahraman idi. Kahraman ifadesinde nasıl mağdur edildiğini ve paraları nasıl teslim ettiğini şöyle anlattı:

"Seçil Erzan’ı yaklaşık 25 yıldır tanımaktayım. Erzan'ın işletmeme gelip gitmişliği yoktur, daha doğrusu en son 20 yıl önce görmüşlüğüm var desem yeridir. Fakat 2023 yılının başında Seçil Erzan beni telefonla aradı. Daha sonra bizzat işletmeme gelerek bana yüksek getirisi olan bir fondan bahsetti. Fonun yaklaşık 30-35 günlük bir vadesi olduğunu ve %20-30 arasında bir getirisinin olduğunu söyledi"

'FATİH TERİM FONUNA YATIRIM YAPTIM'

"Hatta Fatih Terim'in de bu fona yatırım yaptığını ayrıca bir çok futbolcunun da bu fonda olduğunu, bu fona her isteyenin giremeyeceğini, arada boşluklar bulunduğu zaman değerli müşterileri dahil ettiğini söyledi.

Ayrıca bu hususu sürekli telefonla bana dile getirdi. Ben de yatırım yapacağını düşünerek fona girmeye karar verdim, ilk olarak 09/01/2023 tarihinde 300 bin doları bizzat Seçil Erzan'a Denizbank Levent Şubesi'ndeki odasında teslim ettim.

Şubat ayında ise Nazlı Can isimli şahıs Çorlu'daki işletmeme geldi. Kendisine iki kez 400 bin ve 300 bin doları elden teslim ettim. Ayrıca Seçil yine işletmeme genç bir şahıs gönderdi. Bu şahsın Nazlı Can'ın kardeşi Kerem olduğunu söyledi.

Gönderdiği bu kişiye de 200 bin doları elden teslim ettim. İlerleyen günlerde bir kez daha işletmeme gelen Nazlı Can'a son kez 90 bin doları elden verdim"

NAZLI CAN’IN PARAYLA VERDİĞİ POZLAR

İfadesinde para verdiği sırada Nazlı Can ve Kerim Can’ın fotoğraflarını çektiğini söyleyen iş insanı Kahraman, bu fotoğraf karelerini avukatı aracılığı ile dosyaya sundu.

SORUŞTURMA DOSYASINA GİRDİ

Fotoğraf karelerinde parayı alan ve tutuksuz yargılanan Nazlı Can, parayla poz vermiş.

Ayrıca iş insanı Kahraman, Seçil Erzan’la yaptığı görüntülü konuşma esnasında aldığı ekran kaydını da savcılığa avukatı aracılığı ile sundu.

Seçil Erzan'ın, Nazlı Can ve yeğeni Kerim Can’ın para almaya geldikleri esnada çekilen fotoğraf kareleri savcılık tarafından soruşturma dosyasına alındı.

NUR ERKASAP’A DA PARA GÖNDERMİŞ

İş insanı Ömer Kahraman ifadesinin devamında Seçil Erzan’ın yönlendirmesiyle Nur Erkasap’a para gönderdiğini söyledi.

Detayları şöyle anlattı:

"Seçil Erzan bana Nur Erkasap isimli şahsın hesabına para yatırmam gerektiğini söyledi. Onu dinleyip Nur Erkasap'ın hesabına 5 milyon 884 bin TL gönderdim. Dekontunu da Seçil'e ilettim.

Seçil Erzan bu zamana kadar sadece bir keresinde 100 bin doları Orion alışveriş merkezindeki işletmeme gelerek fon getirisi adı altında bana teslim etti.

Bunun dışında fonla ilgili bilgi almam sebebiyle iki parça olarak 100 bin ve 150 bin dolar olmak üzere Göktürk'teki bir kafede bana elden verdi. Ancak ana paramı geri iade etmemiştir. Sonuç itibarıyla Seçil Erzan, Nur Erkasap ve Denizbank yetkililerinden şikayetçiyim. Diyeceklerim bundan ibaret"

SEÇİL ERZAN'IN İFADESİ

Seçil Erzan ifadesinde Ömer Kahraman isimli kişinin Çorlu'da pırlanta işi yaptığını belirterek "Ömer fon vadettiğim kişilerdendir. Hatta Ömer Kahraman bana teslim edeceği paraları Nazlı Can'a teslim etmiştir. Buna ilişkin görseller telefonumda yer almaktadır. Nazlı da tam hatırlamamakla birlikte Ömer'den aldığı 750 bin doları bana getirmiştir. Fakat bu paranın yarısını ödedim, yarısını ödeyemedim” dedi

NAZLI CAN'IN İFADESİ

Tutuksuz yargılanan Nazlı Can, Ömer Kahraman'ın ifadesine dair şunları söyledi:

"Zaman zaman bu şekilde birilerinden para almışlığım olmuştur. Daha doğrusu tek başıma sadece bir kez Çorlu Orion AVM'de Ömer Kahraman isimli pırlantacıdan para alıp Seçil'e teslim ettim.

Bunun dışında tek başıma kimseden para almadım. Seçil ile birlikte gittiğimizde de parayı her zaman Seçil teslim almıştır. Seçil'in kime ne vaatte bulunduğunu bilmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım."

KERİM CAN’İN İFADESİ

İş insanı Ömer Kahraman’dan para alan isimlerden biri de Nazıl Can’ın yeğeni Kerem Can’dı. Tutuksuz şüphelilerden biri olan Kerem Can olayı şöyle anlattı:

“Halam olan Nazlı Can, hatırlamadığım bir zamanda beni telefonla aradı ve bana Çorlu'da bulunan Orion AVM içerisinde kuyumcuda bir emanet olduğunu, bu emaneti alarak Seçil Erzan isimli şahsa teslim etmemi söyledi.

Ömer Kahraman bana miktarını bilmediğim parayı kargo poşetine koyarak teslim etti ve kimliğimin fotokopisini aldı. Ben parayı teslim aldıktan sonra Seçil Erzan’ın İstanbul’daki evinin yakınlarına gittim ve parayı kendisine teslim ettim ve geri döndüm.

Bu parayı götürdüğüm için kimseden herhangi bir maddi menfaatim olmamıştır. Bu paranın dolandırıcılık konusuyla alakalı bir para olduğunu bilseydim yapmazdım."


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Terim Fonu Nazlı Can Seçil Erzan Ömer Kahraman

İlgili Haberler