Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan'dan Ali Yörük'e dolandırıcılık itirafı: 'Oradaki parayı oraya aktarıyoruz'

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Seçil Erzan'ın çantacısı olduğu öne sürülen Ali Yörük'le olan telefon konuşması ortaya çıktı. Erzan'ın Yörük'e dolandırıcılığın detaylarını anlattığı tespit edildi. Ali Yörük ise 'Hayaller büyük para sıfır" diye karşılık verdi.

Seçil Erzan'dan Ali Yörük'e dolandırıcılık itirafı: 'Oradaki parayı oraya aktarıyoruz'

Müslim SARIYAR / 12punto.com.tr

Kurduğu hayali fon ile birçok iş insanı ve futbolcuyu dolandıran bankacı Seçil Erzan'ın skandal ses kaydı ortaya çıktı.

Erzan, çantacısı olduğu öne sürülen ve MASAK raporlarında da adı geçen Ali Yörük'e vurgunu nasıl yaptığını detaylarıyla anlatmış.

Seçil Erzan ile Ali Yörük arasında geçen konuşmaya 12punto.com.tr ulaştı:

Seçil Erzan: Benim Selçuk'la sorunum var. Gerizekalı Rusların şeyine girdi bu yabancı fonuna. Rusları da bozamıyoruz ya. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ambargo geldi ya. Yani sorun yok. 

Ali Yörük: Ok. 

Seçil Erzan: Para duruyor orada. Ama bloke koydular hesaplara. Biz ne yapıyoruz biliyor musun anlatayım sana orda mesela şimdi senin dönüşün var. Benim dönüşüm var. Yüz küsür milyonu geçik para var orada. Onları ordan çıkarmak için burdan bizim Denizbank'ın Emirates tarafından bilançosuna kaldıraç giriyoruz. Oradaki parayı oraya aktarıyoruz. 3 gün sürüyor ya şöyle düşün 1 milyon para çıkmak için 10 milyon TL burdan limit açıyoruz.

3 milyon çıkmak için 12 milyon limit açıyoruz. Ama 12 milyon limit açmak için oraya biraz para koymak gerekiyor çünkü çocuk kafasına göre açamıyor ki işlem görmesi gerekiyor. Yani savaş çıktı ya. Biz bu aldığınız fonlara mesela Rus fonları yani bankanın Sverbank'tan kalan bilançosundaki bizim tahviller zaten orda kazanıyor. Hani Denizbank bankayı sattı ya.

Bir bilanço değeri vardı, ordaki bilanço değeri üzerinden işte sen yüz koyuyorsan satarken onu kaç katına sattılar ya. O 3 katı oluyor. Olay o hikaye o. Swap yapıyorlar yurt dışı piyasalarda ama savaş çıktı ya...

Seçil Erzan konuşmasına şu sözlerle devam ediyor:

"Öyle Rusların bütün bilançosuna bloke koydular mı. Şimdi ne yapacağız. Ben delirdim tabii. Yani bir sürü insanın sorumluluğu var bende. Selçuk dedi işte sakin ol. Savaş bitecek bitmedi.

Müzakereler bilmem ne. Bekleyemedim ben savaşın bitmesini. İnsanlar beni gebertir yani. Ondan sonra ne yapacağız? Denizbank tarafından şimdi bizim mevcut bankamızın bilançosu Emirates grubunda Emirates'in bilançoları ise 31 Mart 2023'te sondu işte. Orada limit açıyoruz.

Kaldıraç giriyoruz. Öbür tarafa borç giriyoruz defteri kebir hesaplarından sanki bizim eski bilançoda alacağımız varmış gibi oraya nazuma hesaplara aktarıyoruz. Ama nasıl Ali biliyor musun. Nasıl zor. Benim ömrüm bitti! Normal şartlarda hesabı tuşa bastığımızda 2 gün sonra çıkıyor para. 2 gün sonra çıkıyor Ali. Bu Rusların hesaplarının hepsine bloke koydular.

Nasıl çıkaracağız bekleyeceğiz. Burdan limit çıkarıyoruz çıkardığımız limit içinde para koymamız gerekiyor. Ben şimdi buraya para koyuyorum öbür taraftan aktarıyorum ama öbür taraftan da 10 milyon TL aktarabilmek için buradan 10 milyonluk limit gerekiyor. Çünkü bizim paranız daha yüksek ya..."

Ali Yörük, Seçil Erzan'a 'müdürüm' diye hitap ederek, "Hayaller büyük para sıfır. Borcum var. Bu akşam geleceğim" diyor.

Seçil Erzan ise "Borcunu hallederiz. Bu akşam sen gelme. Ben seni ararım" cevabını veriyor.

NE OLMUŞTU?

Bankacı Seçil Erzan hakkında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı ve Selçuk İnan’ın da arasında bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi isteniyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yörük Seçil Erzan MASAK Denizbank

İlgili Haberler