Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı dönemi başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı kullanımını zorunlu hale getirdi. Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe giren sistemle, Bakanlık araçların anlık hareketlerini görebilecek.

Şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı dönemi başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında, şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı kullanılmaya başlandı. Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde hayata geçirilen sistem ile Bakanlık, araçların anlık hareketlerini takip edebilecek.

Şoför Erhan Elibol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçlarına takip sisteminin yaklaşık 4 gün önce montajlandığını belirtti. Uygulamayı yerinde bulan Elibol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın tüm araçların hareketlerini anlık olarak kontrol edebileceğini ifade etti.

Elibol, Bakanlığın personelin çalışma ve dinlenme saatlerini rahatlıkla denetleyebileceğini, sistem sayesinde aracın hız sınırı, şoförün kaç saat dinlendiği, çalıştığı, yolcu indirme-bindirme gibi etmenlerin denetlenebileceğini söyledi. Can güvenliği açısından bu sistemin önemli olduğunu vurgulayan Elibol, "En önemlisi yolcuların can güvenliği. Bu nedenle bu sistem önemli" dedi.

Başka bir şoför olan Emin Ona ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bu çalışmanın oldukça önemli olduğunu ifade etti. Ona, araçların nerede olduğunun ve hızının kontrol edilebileceğini belirterek, şoförler olarak bu uygulamadan memnun olduklarını kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

otobüs Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı