Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Şimşek'in asgari ücret açıklamasına AKP'li isimlerden 'dalga geçiyoruz' tepkisi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Türkiye'de asgari ücret düşük değildir' açıklaması tepki çekmeye ve eleştirilmeye devam ederken bu defa Şimşek'i eleştiren isimler AKP cephesinden oldu.

Şimşek'in asgari ücret açıklamasına AKP'li isimlerden 'dalga geçiyoruz' tepkisi

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu. Asgari ücrete artış bekleyen milyonlarca çalışanın umutları ise suya düştü. Eski AK Partili milletvekili Şamil Tayyar "AK Parti bu değil. Bu ah aheste aheste çıkar" sözleriyle dikkat çekti.

Bakan Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" sözleri de gündemdeki yerini koruyor. Dün AKP'li Metin Külünk'ün kendi partisine eleştirisi ses getirmişti. AKP'li Şamil Tayyar ise "Neden daha fazla artış yapılamadığını izah etmek ayrı, ‘size yeter, az değil’ demek ayrıdır. Çok açık, bu asgari ücret de yetmez, bu emekli maaşları da yetmez" sözleriyle gündem yarattı.

Şimşek, katıldığı bir televizyon programında "Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" demişti.

AKP'Lİ KÜLÜNK EMEKLİYE HAK VERDİ

AKP'li Metin Külünk de semt pazarı ziyaretinde emekli vatandaşın isyanına hak vermiş, 20 yıldır bizi omuzlarında taşıyan insanların derdine çare olamıyorsak, bu vatandaşlar sonuna kadar haklıdır" diye konuşmuştu.

ŞAMİL TAYYAR: AZCIK NEZAKET

Partisine yönelik özeleştiride bulunan bir diğer AKP'li isim de eski Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar oldu. Tayyar, "Ateş düştüğü yeri yakar. En ideal program uygulansa, sonunda ferahlık olsa bile, bu süreçte hayat pahalılığı karşısında bunalan geniş kitlelerin ruh halini anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekir. Azıcık nezaket" mesajını verdi.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Şamil Tayyar asgari ücret ve emekli zammıyla ilgili şunları kaydetti:

"Önceleri bazı arkadaşlarımız ‘eti az yiyin, domatesi az alın’ falan diyorlardı. Şimdi ‘neyinize yetmiyor’ dercesine emekliler ve asgari ücretlilerle dalga geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. En ideal program uygulansa, sonunda ferahlık olsa bile, bu süreçte hayat pahalılığı karşısında bunalan geniş kitlelerin ruh halini anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekir. Azıcık nezaket.

"‘SİZE YETER’ DİYEREK DUYAR KASMAK, OLMADI"

Neden daha fazla artış yapılamadığını izah etmek ayrı, ‘size yeter, az değil’ demek ayrıdır. Çok açık, bu asgari ücret de yetmez, bu emekli maaşları da yetmez. Yanımızdakilerin her işi için ayrı maaş verirken ‘biri yeter, ikincisine ne gerek var’ demeyip 17 bin lira asgari ücret, 10 bin lira emekli maaşı üzerinden ‘size yeter’ diyerek duyar kasmak, olmadı.

"AK PARTİ BU DEĞİL"

AK Parti bu değil. AK Parti herkesin ama özellikle yoksulların, mazlumların, mağdurların partisidir. Buna halel getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Yoksa.. Bu ah aheste aheste çıkar."


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret AKP Bağkur emekli maaşı Enflasyon Mehmet Şimşek Memur Emeklileri Metin Külünk milletvekili