Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş cinayeti: Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki dikkat çeken bağlantıları!

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi Ankara’dan İstanbul’a kaçıran eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki bağlantılarına dikkat çekti.

Sinan Ateş cinayeti: Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki dikkat çeken bağlantıları!

Ankara'da 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti gündemdeki yerini koruyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olmakla suçlanan tutuklu sanık eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki bağlantılarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Saymaz’ın yazısında, Demirbaş’ın Emniyet içerisinde ilişkide olduğu isimler özetle şöyle:

“Eski Ankara Cinayet Şubesi Komiseri Mustafa Ensar Aykal. Aykal, Ateş’in adresini ve avukatı Ali Yücel’in plakasını Demirbaş’a temin etti. Aykal ile Demirbaş, suikasttan bir gün önce üç, suikasttan sonra iki kez görüştü. Aykal, Sinan Ateş Davası’nda yargılanan tek polis.

Ankara Trafik Tescil Şubesi’nden Komiser Talha Atalay, Demirbaş’la suikasttan bir gün önce altı, bir gün sonra dört kez görüştü. Atalay, 31 Aralık 2022’de Emniyet’in suikasta ilişkin bilgi notunu Demirbaş’a göndererek, “Olaydan sonra geldi dün reis bu” diye yazdı.

Eski Ankara Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Oğuz Kaan Akyüz, Demirbaş’la en sık teması olanlardan. Akyüz, 21 Aralık’ta Demirbaş’ı aradı. 28 Aralık’ta Demirbaş, Akyüz’ü iki kere aradı. 29 Aralık’ta Demirbaş, Akyüz ile iki kere konuştu. 30 Aralık’ta, suikasttan 20 dakika sonra, saat 14.22’de, Akyüz aradı. 48 saniye konuştular. Akyüz, halen Altındağ Emniyet Müdür Yardımcısı.

Demirbaş, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan’dan sık sık plaka talep ediyor. Arslan “Olmaz” demiyor, ilgileniyor ve takip ediyor. Demirbaş, 18 - 19 Nisan 2022’de Arslan’ı iftara davet ediyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

İsmail Saymaz Sinan Ateş Tolgahan Demirbaş Ülkü Ocakları