Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş’in ablasını takip edenler Ülkü Ocakları’ndan çıkmıştı: ‘Teşkilatın sert yüzü’ tehdidi

Ankara’da öldürülen Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’in Bursa’da Ülkü Ocakları mensupları tarafından takip edildiğinin ortaya çıkmasının ardından Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık’ın göreve geldikten sonra yaptığı paylaşımda tehditler savurduğu ortaya çıktı.

Sinan Ateş’in ablasını takip edenler Ülkü Ocakları’ndan çıkmıştı: ‘Teşkilatın sert yüzü’ tehdidi

ÖZEL HABER - 12punto.com.tr

Ankara'da 30 Aralık 2022’de uğradığı suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti gündemdeki yerini koruyor.

Bursa’da avukatıyla birlikte bir kafede oturan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, takip edildiğini fark ettikten sonra emniyete giderek şikayetçi oldu. 

Karakolda ifade veren Ateş, kendisini takip edenleri teşhis etti.

'TAKİP EDENLER ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN'

Bursa Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Sinan Ateş'in arkadaşı Cahit Özdemir, 12punto'ya yaptığı açıklamada, Selma Ateş’i takip edenlerin Bursa Ülkü Ocakları’ndan olduğunu söyledi.

BURSA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI'NDAN TEHDİT DOLU AÇIKLAMA

Gelişmelerin ardından, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık’ın göreve geldikten sonra yaptığı açıklama gün yüzüne çıktı.

19 Ağustos 2023’te Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirilen Saltık, açıklamasında adeta tehdiler savurdu.

'TEŞKİLATIN SERT YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEMEYEN MUHALİF KESİMLER...'

"Değerli Bursa halkına bir telkinde bulunmak istiyorum. Bugün itibariyle Liderimize ve Sayın Genel Başkanımıza karşı her hangi bir seviyesiz yazının düşüncenin misliyle sert bir karşılığı olacaktır” diyen Saltık, “Sizlerden ricam teşkilatın sert yüzünü görmek istemeyen muhalif kesimler, seslerini ve düşüncelerini durdurarak fitneden uzak bir yaşam sergilemeleridir” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

“Değerli Bursalılar. Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Yol başcımız yüz akımız Ahmet Yiğit Yıldırım beyefendinin emir ve talimatlarıyla Bursa Ülkü Ocakları il başkanlığına atanmış bulunmaktayım. Değerli Bursa halkına bir telkinde bulunmak istiyorum. Bugün itibariyle Liderimize ve Sayın Genel Başkanımıza karşı herhangi bir seviyesiz yazının düşüncenin misliyle sert bir karşılığı olacaktır. Sizlerden ricam teşkilatın sert yüzünü görmek istemeyen muhalif kesimler, seslerini ve düşüncelerini durdurarak fitneden uzak bir yaşam sergilemeleridir. Bu durum tüm Bursa halkını mutlu edecektir. Ülkücü hareketin vizyonunun ve bilgisinin ne kadar geniş olduğunu sizlere önümüzdeki günlerde göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Biz fitnenin başını ezerek sancağı en yüksek tepeye çıkartmaya geldik. Allah kılıcımızı keskin eylesin. (Biiznillah) Saygı ve hürmetlerimle.

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı

Mehmet Muhittin SALTIK”

BURSA VALİLİĞİ YALANLADI

Bursa Valiliği, Selma Ateş’in şikayeti ve Sinan Ateş'in arkadaşı Cahit Özdemir'in açıklamaları üzerine basın açıklaması yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, emniyet birimlerinin 4 şahsı tespit ettiği, 3 şahsın belediye çalışanı olduğu, yemek yemek için sosyal tesise gittiği, diğer şahsın ise sosyal tesiste bulunan müzede görevli olduğu belirtildi.

Söz konusu şahısların Ülkü Ocakları ile bağlantılı olmadığı ve Selma Ateş’i takip etmedikleri tespit edildiği belirtilerek Selma Ateş ve Cahit Özdemir yalanlandı.

Bursa Valiliği’nin açıklamasının tamamı şöyle:

"12.06.2024 günü bazı basın yayın organlarında “Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'i takip edenler ülkü ocakları il başkan yardımcıları çıktı” ve benzeri haberlere istinaden açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Selma Ateş Kazanç'ın 12.06.2024 günü Bursa Başaran Mahallesi'nde bulunan annesinin ikametinden çıkarak, Yıldırım İlçesinde bulunan belediyeye ait 'Hünkar Köşkü' isimli sosyal tesise arkadaşları ile gittiği ve burada takip edildiği yönünde Yıldırım İlçesi, Teleferik Polis Merkezi Amirliğine giderek müracaatta bulunması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda belediyeye ait olan sosyal tesiste bulunan 4 şahıs tespit edilmiş, şahısların ifadesine başvurulmuş, bahse konu 3 şahsın belediye çalışanı olduğu, yemek yeme amacı ile sosyal tesise gittiği, diğer şahsın ise sosyal tesisin yanında bulunan Hünkar Köşkü Müzesinde görevli rehber olduğu, ülkü ocakları ile bağlantısının olmadığı, müşteki Selma Ateş Kazancı'yı takip etmedikleri yapılan kamera çalışmalarından ve tahkikattan anlaşılmıştır.

Tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C. BURSA VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Yiğit Yıldırım selma ateş Sinan Ateş Ülkü Ocakları Mehmet Muhittin Saltık

İlgili Haberler