Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Site ve apartmanlarda aidat krizi! Artışlar yüzde 200'lere dayandı, yurttaşlar isyan etti

Barınma krizi tüm şiddetiyle etkisini göstermeye devam ederken ocak-şubat dönemi aidat zamları da yurttaşın belini büktü. Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, yurttaşların sitelerdeki toplantılara katılması gerektiğini söyledi.

Site ve apartmanlarda aidat krizi! Artışlar yüzde 200'lere dayandı, yurttaşlar isyan etti

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı tüm Türkiye'de aidatlarınn da yükselmesine neden oldu.

Hürriyet’e konuşan Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, aidat krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"VATANDAŞ BIKTIK DİYOR"

Sandalcı şunları aktardı:

“Son birkaç ayda yüzlerce şikâyet maili aldık. İstanbul ağırlıkta ama Samsun’dan da bize ulaşanlar var. Vatandaş artık bıktık diyor. Gelen şikâyetler sonrası yaptığımız saha incelemesi de haklı olduklarını gösteriyor” 

"TOPLANTILARA KATILIM ÇOK DÜŞÜK"

Asgari ücret artışı nedeniyle aidatlara zammın kaçınılmaz olduğunu, ancak yüzde 40-50 bandında olması gereken artışın yüzde 150-200’e kadar çıktığını dile getiren Saldalcı, “Ayrıca güvenlik, temizlik gibi hizmetlerde usulsüz faturalar kesildiğini biliyoruz. Birçok sitede illegal gruplar yönetim bütçelerine göz koymuş durumda. Site sakinlerine düşen en önemli görev genel kurullara katılmak. Zamların, bütçelerin belirlendiği toplantılara maalesef katılım çok düşük” diye konuştu.

"İLK ADIM YÖNETİM ŞİRKETLERİ"

Yetersiz ve kötü niyetli site yönetim şirketlerinin çoğunlukta olduğunu söyleyen Saldalcı, “Site yönetim şirketlerine lisans şartı getirecek düzenlemenin Meclis’in açılmasıyla gündeme geleceğini düşünüyoruz. Bakanlık ve yeni kurulacak ‘Tesis Yöneticileri Birliği’, usul ve esasların belirlenmesi için çalışacak. Artık önüne gelen, bütçeye göz koyan yönetim şirketi kuramayacak. İlk adım yönetim şirketleri, sonra apartman yöneticileri için de şartlar belirlenecek” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret aidat apartman