Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Son Dakika... Ali Yerlikaya'dan batan kargo gemisiyle ilgili ilk açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi'nde batan Batuhan A isimli ticari gemiyle ilgili açıklama yaptı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yerlikaya, geminin battığı değerlendirilen bölgede 1 adet boş can salı tespit edildiğini açıkladı.

Son Dakika... Ali Yerlikaya'dan batan kargo gemisiyle ilgili ilk açıklama

Marmara Denizi Bursa Karacabey açıklarında 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kargo gemisi su alarak battı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

Arama kurtarma çalışmalarına destek için 1 Sahil Güvenlik Korveti ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı'nın görevlendirildiğini duyuran Yerlikaya, geminin battığı değerlendirilen bölgede 1 adet boş can salı tespit edildiğini açıkladı.

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle;

"Bu sabah 06.30’da Marmara Denizi’nde, Bursa Karacabey açıklarında içerisinde 6 mürettebat bulunan Batuhan A isimli bir ticari geminin ağır hava ve deniz şartları nedeniyle batmaya başladığı bilgisinin alınmıştır.

Olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Gemisi ve 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiş, eş zamanlı olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından da 2 adet römorkör bölgede görevlendirilmiştir.

Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde geminin battığı değerlendirilen bölgede 1 adet boş can salı tespit edilmiştir.

Arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere 1 Sahil Güvenlik Korveti ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı da bölgeye intikal etmek üzere görevlendirilmiştir.

Olumsuz hava şartları sebebiyle bölgeye intikal edemeyen 1 Sahil Güvenlik Helikopteri hazır olarak beklemekte, hava şartlarının müsade etmesi ile birlikte derhal intikale geçecektir.

Bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir."



Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Batuhan A gemisi