Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor

Meclis Başkanlığı, Numan Kurtulmuş’un 23-26 Eylül tarihlerinde Rusya’ya yapacağı resmi ziyareti duyurdu. Kurtulmuş, Moskova’da önemli temaslarda bulunacak ve Vladimir Putin ile görüşmesi öngörülüyor. Ziyaretin, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirme amacı taşıdığı vurgulandı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor

Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Numan Kurtulmuş, 23-26 Eylül tarihlerinde Rusya'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretin amacı, Türkiye-Rusya ilişkilerini güçlendirmek ve ekonomik işbirliğini artırmak olarak belirlenmiş durumda.

Kurtulmuş, ziyaretinin ilk gününde başkent Moskova'da Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek buradaki öğrencilerle bir araya gelecek. Ayrıca Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde Rus-Türk İş Adamları Birliği üyelerini kabul edecek. Burada iki ülke arasındaki ticari işbirliği imkanlarını ve ekonomik ile sosyal ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak başlıkları değerlendirecek.

24 Eylül Salı günü, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile heyetler arası toplantı gerçekleştirecek. Aynı gün Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ni de ziyaret edecek. Kurtulmuş, Akademi’nin toplantısına katılarak bölge uzmanları, öğretim üyeleri, genç diplomatlar ve öğrencilere hitap edecek.

PUTİN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Kurtulmuş, 25 Eylül Çarşamba günü Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Genel Kurulu'na hitap edecek. Ardından Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nı ziyaret ederek Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile heyetler arası bir görüşme gerçekleştirecek.

Moskova’da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi öngörülen Kurtulmuş’un, Rusya ziyareti kapsamında St. Petersburg'a geçerek St. Petersburg Yasama Meclisi Başkanı Aleksander Belsky ile bir araya gelmesi ve onuruna verilecek davete katılması da planlanıyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un ziyareti sırasında Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Türkiye-Rusya Federasyonu Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da Rusya'ya gidecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Kurtulmuş'un, Rusya ziyaretinde bölgesel ve küresel gelişmeler üzerine Türkiye'nin dış politika vizyonu çerçevesinde Türkiye-Rusya arasındaki işbirliklerini değerlendirmesi ve artırılması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor. Ayrıca, Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına saldırılar gerçekleştiren İsrail'in işlediği insanlık suçlarının önlenmesine yönelik ortak vizyonlar üzerinde durulması da planlanıyor.


Haber Kaynağı : AA

TBMM TBMM Başkanlığı Numan kurtulmuş