Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

TÖB-SEN'den 'Tarikatlar STK'dır' diyen bakan Yusuf Tekin'e cevap: 'Laiklik uygulamasına karşı adımlar atılmamalı'

TÖB-SEN, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in cemaatler için, "Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz" sözlerine cevap verdi. TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer, "Bu açıklama seküler yaşama bir meydan okuma olarak nitelendirilebilir. Laiklik uygulamasına karşı adımlar atılmamalı. Ortak yaşam kültürünü savunan herkesi bir arada olmaya davet ediyoruz" dedi.

TÖB-SEN'den 'Tarikatlar STK'dır' diyen bakan Yusuf Tekin'e cevap: 'Laiklik uygulamasına karşı adımlar atılmamalı'

12punto.com.tr / Özel

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Meclis bütçe görüşmeleri esnasında sarf ettiği “Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz” sözlerine dair açıklama yaptı.

TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer, "Bakan Tekin tarafından sarf edilen ifadeler ortam gerginken ağızdan çıkan sözler değildir. Bu açıklama seküler yaşama bir meydan okuma olarak nitelendirilebilir. Ortak yaşam kültürünü savunan herkesi bir arada olmaya davet ediyoruz" dedi.

'KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL'

TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Laiklik uygulamasına karşı adımlar atılmamalı. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Bu ifadeleri bakanın yanı sıra iktidarın söylemi olarak kabul ediyoruz. Kendisinin de bu konuma ne için getirildiği ortada sanki.

Bakan bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamasıyla ilgili geri adım atsa bile iktidarın bu yöndeki politikalarının devam edeceği aşikâr.

Bizler sadece çocuklarımızın çağdaş ve bilimsel bir eğitim almalarını istiyoruz"


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin TÖBSEN TÖB-SEN Genel Başkanı Deniz Ezer