Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk çeteler Yunanistan’da hesaplaştı: Ölenler Bayğaralar çetesinden çıktı

Yunanistan’ın Pire şehrindeki bir süper markette Mehmet Baykurt ile Yıldıray Öztürk’ü öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Kimliği açıklanmayan saldırganın “İstediği haracı ödemediği için amcamı öldürmüştü. İntikam almak istedim. Sosyal medya hesabından Yunanista’da olduğunu öğrendim” dediği öğrenildi. Öte yandan saldırıda ölenlerin Bayğaralar çetesinden olduğu ortaya çıktı.

Türk çeteler Yunanistan’da hesaplaştı: Ölenler Bayğaralar çetesinden çıktı

İtalya’da yakalanan Daltonlar Çetesi’nin lideri Barış Boyun’un geçen yıl Yunanistan’da 6 adamının öldürülmesinin ardından benzer bir çete hesaplaşması daha yaşandı.

Yunanistan’ın Pire şehrinde bir süper markete giren Mehmet Baykurt ve Yıldıray Öztürk uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

(Mehmet Baykurt ve Yıldıray Öztürk)

Cinayetin ardından Yunan polisi ile Türk polisi iş birliği yaparken, saldırıda ölenlerin 10 Mayıs’ta Atina’nın Ampelokipi semtinde yakalanan ‘Bayğaralar’ çetesi lideri Ramazan Bayğara’nın (29) adamları oldukları tespit edildi.

Türkiye’nin 14 tutuklama emri çıkardığı ve ‘kırmızı bülten’le aradığı Ramazan Bayğara Adana’da çok sayıda cinayet, yaralama, tehdit, yağma gibi suça karışmıştı.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, yakalandıktan sonra suçunu itiraf eden ve kimliği açıklanmayan saldırganın ise polise verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı.

Saldırganın “Süpermarkette ateş ettiğim 2 kişiden sadece birini tanıyordum. İstediği haracı ödemediği için amcamı öldürmüştü. İntikam almak istedim. Sosyal medya hesabından Yunanista’da olduğunu öğrendim” dediği öğrenildi.

BARIŞ BOYUN’UN 6 ADAMI ATİNA’DA İNFAZ EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz mayıs ayında İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un 6 adamı Eylül 2023’te Yunanistan’ın başkenti Atina’da silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Türk çetelerinin Yunanistan’daki kanlı hesaplaşmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Barış Boyun suç örgütü üyelerinin intikam almak için eylem hazırlığında olduğunu belirlemişti.

İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan isimlerden Ömer Faruk T. ile Enes T.'nin Atina'da öldürülen Abdurrahman T. ile Burak T.'nin kardeşleri olduğu ortaya çıkmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Baykurt Yıldıray Öztürk Barış Boyun Bayğaralar çetesi