Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Türker İnanoğlu hayatını kaybetti haberlerine yalanlama

Yeşilçam'ın çınarı olarak bilinen Türk film yönetmeni, film ve televizyon yapımcısı Türker İnanoğlu'nun hayatını kaybettiği iddiaları gündeme geldi. Çıkan vefat haberlerine damadı ve gazeteci Cüneyt Özdemir'den yalanlama geldi.

Türker İnanoğlu hayatını kaybetti haberlerine yalanlama

Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'nun hastaneye kaldırıldığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen 88 yaşında hayatını kaybettiğine dair haberler paylaşıldı.

Film şirketi sahibi İnanoğlu'nun öldüğüne dair haberler kısa sürede yayılırken, İnanoğlu'nun damadı ve gazeteci Cüneyt Özdemir'den yalanlama geldi. Özdemir, İnanoğlu'nun hastanede olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirtti.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı.

1960 yılında yaptığı Köyde Bir Kız Sevdim filmiyle yönetmenliğe başladı. 1960 yılında Erler Film adında kendi sahibi olduğu bir film şirketi kurdu. 1979'da Ulusal Video şirketini, 1985 yılında da bir televizyon stüdyosu kurdu. Çok sayıda televizyon yapımlarına imzasını attı.

Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemalarının da sahibidir. 2005 yılında İstanbul Maslak'ta, TİM (Türker İnanoğlu Maslak Show Center) açtı.

Türker İnanoğlu, oyuncu Filiz Akın'la yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Filiz Akın'dan ayrıldıktan sonra 1974 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu.


Haber Kaynağı : 12punto