Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Ümraniye'de silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu

Ümraniye’de ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan gözaltına alınan şüpheli, polise ateş açarak bir polis memurunu şehit etti. Olayda bir polis memuru ve şüphelinin annesi de yaralandı.

Ümraniye'de silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu

Ümraniye’de, Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sırasında yakalanan bir şüpheli, polisin silahını alarak ateş açtı. Çıkan arbede sonucunda bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru ve şüphelinin annesi yaralandı.

OPERASYON SIRASINDA BAŞLAYAN SALDIRI

Olay, 22 Eylül 2024 tarihinde saat 22.55 sıralarında, Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi.

"Motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan ve daha önce firar eden Y.E.Ç. (19), Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Çeşitli suçlardan 26 sabıkası bulunan Y.E.Ç., yakalandığı sırada polise direnerek, arbedede bir polis memurunun silahını aldı.

Silahı ele geçiren Y.E.Ç., çevreye rastgele ateş açarak hem polislere hem de vatandaşlara saldırdı. Açılan ateş sonucu polis memurları Ş.Y. (27) ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı.

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralılar hızla hastaneye kaldırıldı. Ancak polis memuru Ş.Y., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor.

Saldırının ardından kaçan şüpheli Y.E.Ç., polisin titiz çalışması sonucu bir sokakta yakalanarak gözaltına alındı. Olay yerinde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, boş kovanları toplayarak delil incelemesi yaptı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Yaşanan üzücü olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22.09.2024 tarihinde Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanan ve firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmiştir. Ş.Y. (27) isimli kadın polis memurumuz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir. Şüpheli Y.E.Ç. yaralı olarak gözaltına alınmış olup, ‘kasten öldürme-kasten yaralama’ suçlarından tahkikat işlemleri başlatılmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı, yaralı memurlarımıza acil şifalar diliyoruz."

GENİŞ ÇAPLI İNCELEME BAŞLATILDI

Saldırının ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatılırken, olay yerinde toplanan deliller inceleme altına alındı.


Haber Kaynağı : AA

Ümraniye Polis