Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.771

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan 12punto’ya konuştu... Yazlıkçı tadilatından yangın çıktı

Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken tedbir amaçlı 120 konut tahliye edildi. 12punto'ya konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan yangının bir tadilat nedeniyle çıktığını, can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan 12punto’ya konuştu... Yazlıkçı tadilatından yangın çıktı

Semih Demirhan

İzmir'in Urla ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 9 uçak ve 9 helikopter olmak üzere 18 hava aracı, 30 arazöz, 10 su ikmal, 3 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi.

Bununla birlikte çevredeki 2 sitede bulunan toplamda 120 konut tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları havadan ve karadan müdahalelerle sürerken Urla  Belediye Başkanı Selçuk Balkan bölgedeki son durumu 12punto'ya anlattı.

'YANGIN TADİLAT SEBEBİYLE ÇIKTI'

Urla mevkiinde iki farklı bölgede yangın çıktığını söyleyen Balkan "Yangınlardan bir tanesi Yağcılar köyü tarafında. O  yangın kontrol altına alınmış durumda. Diğer yangın ise Çeşmealtı, Güvendik tarafında. Yangın bir tadilat sebebiyle çıkmış. Bir yazlıkçı tadilat yaparken yangın çıkıyor" dedi.

Çıkan yangında can ve mal kaybı olmadığını belirten Balkan, alevlerin sitedeki konutlara ulaşmadığını, site sakinlerinin dumandan etkilenmemesi için evlerinden tahliye edildiğini ifade etti.

DÜN DE YANGIN ÇIKMIŞTI

Urla’da Yağcılar Mahallesi’nde dün saat 16.30 sıralarında orman yangın çıkmış, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu alevler bugün saat 11.00 sıralarında kontrol altına alınmıştı. 

ESKİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ALTIOK'TAN İSYAN

CHP'li eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, sosyal medya platformundan yaptığı bir paylaşımla Urla'daki yangın karşısında isyan etti. 

Yangının Bozavlu'daki ailesinin çiftliğine kadar indiğini söyleyen Altıok, "Hayvanlarımız, zeytinlerimiz! Mangalcıların, piknikçilerin, izmarit/çöp atanların elinde hayatlar sönüyor. Tarifsiz bir gün. Elimiz kolumuz bağlı, perişanız. Helikopter su atmadığı sürece elde bir hortumla olacak gibi değil Temmuz biz bir yangın daha verdi" dedi.


Haber Kaynağı : Semih Demirhan

İzmir Urla Yangın