Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Urla Belediyesi kayyumdan kalan borcu açıkladı: 'Memurları afişe etmek...'

İzmir’deki CHP’li Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 4,5 sene kayyum tarafından yönetilen belediyenin mali tablosunu belediye binasına astırdı. Belediyenin toplam 224 milyon 957 bin 331 TL borcu olduğu öğrenildi.

Urla Belediyesi kayyumdan kalan borcu açıkladı: 'Memurları afişe etmek...'

İzmir Urla Belediye Başkanı CHP’li Selçuk Balkan, 4,5 sene kayyum tarafından yönetilen belediyenin toplam 224 milyon 957 bin 331 TL borcu olduğunu açıkladı.

Selçuk Balkan, kayyumdan kalan borcu belediye binasına asarak kamuoyuna gösterdi.

"MEMURLARI AFİŞE ETMEK.."

Balkan yaptığı şunları kaydetti:

"Urla Belediyesi'nde şeffaflık yönetim anlayışının ilk adımı olarak bu tabloyu halkımızı bilgilendirmek amaçlı astık. Amacımız görev yapan yöneticileri ve devlet memurlarını afişe etmek ve devr-i sabık oluşturmak değildir. Bu yaptığımız belediyenin kayıtlı verilerinden alınarak oluşturulmuş bir durum tespitidir, halkımızın bu konuda bilgilendirilmesidir” 

Zaten 2020 yılında Belediye taşınmazları 6183 sayılı kanunu geçici 8. Maddesi kapsamında vergi borçlarına karşılık mahsuplaşmak üzere 8 adet taşınmaz hazineye devredilmişti. Yine 2022 yılında bir adet taşınmaz da SGK borcuna karşılık mahsuplaşmak üzere devredilmişti. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile yöneteceğimiz 5 yıl boyunca her yıl kesin hesaptan sonra belediyenin mali tablosu paylaşılacaktır. Göreve gelmeden önce de hem vatandaşlarımız hem de belediye meclis üyelerimizin bu konuda talepleri vardı. Verdiğimiz sözü yerine getirdik." 


Haber Kaynağı : 12punto

CHP kayyum İzmir memur şeffaflık Urla vergi