Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-12-milyon-tllik-vurgun-yapan-tefecilere-operasyon-velilerin-senetlerine-el-koymuslardi-10707

12 milyon TL'lik vurgun yapan tefecilere operasyon: Velilerin senetlerine el koymuşlardı

İstanbul ve Ağrı'da bir özel okul sahibine verdikleri parayı faiziyle geri aldıktan sonra, okulda bulunan velilere ait senetlere zorla el koyup tahsil etmeye çalışan çete, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon yapıldı. Operasyonda çete lideri Sinan İ'nin de arasında olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Çete elemanlarının 12 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülmekte olan 'Suç İşlemek İçin Örgüt Kurma, Tefecilik ve Yağma' suçlarından yapılan soruşturma kapsamında  İstanbul'da bulunan özel bir okulun sahibi, şüpheli şahıslardan faiz karşılığında 700 bin TL borç para aldı ve bu borç para karşılığında 1 milyon 386 bin TL olan 386.000 TL ve  77 bin TL  değerinde 18 adet senet verdiği, ayrıca farklı dönemlerde faiz karşılığı almış olduğu borçlara karşılıkda 1 milyon 500 bin TL değerinde 40 adet senedi şüpheli şahıslara verdiği ve teminat olarak araç devri gerçekleştirdiği, şüpheli şahıslar daha sonra  Mert K.E'ye ait özel okula giderek öğrenci velilerine ait senetlere zorla el koydukları öğrenildi. Daha sonra senet sahibi öğrenci velilerini arayan çete elemanları, senetleri tahsil etmeye çalıştılar. 

PARAYI ALDILAR AMA SENETLERİ VERMEDİLER

Çete elemanları okul sahibi Mert K.E, parayı vermesine rağmen senetlerini geri vermediler. Okul sahibi ve yakınlarına baskı kuran çete elemanları 12 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi. 

Baskı ve tehditle çok sayıda senet, araç ve taşınmaz devri gerçekleştirdikleri tespit edilen aralarında çete lideri Sinan İ'nin de bulunduğu 8 kişi, İstanbul ve Ağrı'da eş zamanlı operasyon yapılarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 223 adet kullanıma hazır halde bulunan senet yaprağı, 10 milyon 368 bin 100 TL bedelli 64 adet farklı şahıslara ait senet, 2 adet toplam 950 bin TL bedelli farklı şahıslara ait çek, müşteki şahıslara ait araç rehin sözleşmeleri ve vekaletnameler ele geçirildi. Çete elamanlarının sorgusu sürüyor.

Haber Kaynağı : 12punto