Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-18-yil-sonra-cozulen-tacsiz-kral-cinayetinin-ayrintilarina-12punto-ulasti-once-dovduk-sonra-silahla-oldurduk-18252

18 yıl sonra çözülen 'Taçsız Kral' cinayetinin ayrıntılarına 12punto ulaştı: Önce dövdük sonra silahla öldürdük

Bursa'da 2006'da parkta cesedi bulunan ve bacağında 'taçsız kral' dövmesi görülen Tuncay Türk'ün (32) öldürülmesine ilişkin faili meçhul dosya, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu 18 yıl sonra aydınlatıldı. 3 şüpheliden biri cezaevinde çıktı. Diğer ikisi nerede? Cinayetle ilgili tüm ayrıntılara ise 12punto.com.tr ulaştı.

ÖZEL HABER

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr 

Bursa Yıldırım Yiğitler Mahallesi Doğa Parkı içerisinde 25 Ekim 2006 günü öldürülmüş erkek cesedi gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma yaptıkları incelemede öldürülen kişinin Almanya'da ikamet eden eşinden boşanmış ve bir çocuğu olan Tuncay Türk'e ait olduğunu belirledi.

Yapılan incelemede Tuncay Türk'ün boynundan bıçaklandığı daha sonra silahla göğüs ve karın bölgesinden vurularak öldürüldüğü belirlendi. Öte yandan 27 Ekim 2006 tarihinde ise Tuncay Türk'ün evi kundaklanarak yakıldığı öğrenildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki cinayetin dosyasına 12punto.com.tr ulaştı.

Bursa Jandarma ekipleri o dönem Tuncay Türk'ün sevgilisi olduğu iddia edilen Perihan A., kardeşleri Reyhani ve Zafer A.,'yla ilgili yaptıkları çalışmada herhangi bir bulguya rastlanmadı. 

DOSYA JANDARMADAN POLİSE DEVREDİLDİ

Dosya geçtiğimiz aylarda Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine devredildi. Raftan indirilen dosya geçtiğimiz günlerde Yusuf Kavuk cinayetini çözen Cinayet Büro Amirliği'ndeki özel ekibe verildi. Çalışma yapan ekipler önce Tuncay Türk'ün komşularını dinledi. Komşuları Tuncay Türk'ün cesedinin bulunmadan bir gün önce evden bağırış sesleri geldiği daha sonra Türk'ün 3 erkek tarafından zorla götürüldüğünü gördüklerini söylediler. Ayrıca evin Tuncay Türk'ün öldürülmesinden 2 gün sonra dellilerin yok edilmesi için yakıldığı da ortaya çıktı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri dosyayı inceledikçe şüpheli olarak Zafer A., Reyhani A., İbrahim K., Yasin K, ve Perihan A'nın peşine düştü.

İKİSİ ÖLMÜŞ BİRİ CEZAEVİNDE ÇIKTI

Bursa Cinayet Büro Amirliği'ndeki özel ekip yaptıkları araştırmada Reyhani A.'nın yüksekten düşme sonucu, İbrahim K.'nın ise kalp krizi geçirerek öldüğünü belirledi. Yasin K., ve Perihan A., ise gözaltına alındı. 

"ÖNCE DÖVDÜK SONRA ÖLDÜRDÜK"

Tecrübeli özel ekip tarafından sorgulanan Yasin K., "Tuncay'ı evinde önce dövdük. Sonra araçla parka götürüp orada öldürdük. Tabancayı İbrahim kullandı. Sonra da Zafer eve giderek ateşe verdi" dediği öğrenildi.

NAMUS YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞLER

Tuncay Türk'ün Reyhani ve Zafer'in kız kardeşi Perihan'la gönül ilişkisi olduğu cinayetin de bu nedenle işlendiği öğrenildi.

ZAFER CEZAEVİNDE ÇIKTI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da titizlikle yürüttüğü soruşturmada, "Cinayet ve ikamet kundaklaması" kapsamında gözaltı kararı verilen Yasin K., ve Perihan A., 4 ay ev hapsi verildi.

Zafer A'nın ise uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Cezaevinden mahkemeye getirilen Zafer A., "Kasten adam öldürme ve ikamet kundaklama" suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar