Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-bakan-yerlikayanin-tir-soforunu-rehin-alan-sahisla-yaptigi-konusma-ortaya-cikti-12356

Bakan Yerlikaya'nın tır şoförünü rehin alan şahısla yaptığı konuşma ortaya çıktı

Kocaeli Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen olayda, tır şoförünü rehin alan şahıs, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın etkili müdahalesiyle teslim oldu. Yerlika'nın rehine alan kişiyle yaptığı telefon görüşmesinin video kaydı ortaya çıktı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Kuzey Marmara Otoyolu'nda, tır içerisinde sürücüyü rehin alan Fatih B., polis ve jandarma tarafından takibe alındı.

Körfez Sevindikli mevkiinde yolu kesen güvenlik güçleri, trafiği durdurarak şahsın etkisiz hale getirilmesi için müdahaleye hazırlandı.

Şüpheli, güvenlik ekiplerinin ikna çabalarına direnirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşme talebinde bulundu. Bakan Yerlikaya, telefonla yaptığı görüşme sonucunda şahsı teslim olmaya ikna etti.

Canlı yayında yaşanan dramatik anlarda, Bakan Yerlikaya'nın şüpheliye yönelik konuşması ardından önce rehine serbest bırakıldı, ardından şüpheli kendisi dışarı çıktı. Ekiplerin şüpheliyi etkisiz hale getirirken herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.

İŞTE YERLİKAYA'NIN TIR ŞOFÖRÜNÜ REHİN ALAN ŞAHISLA YAPTIĞI GÖRÜŞME

Yerlikaya: Fatih şu anda adalete teslim olmak senin için en güzel çözüm annen kardeşlerin...

-Ayrıcalık istemiyorum yardım etmenizi istiyorum

Yerlikaya: Düşünceni söyle ne istediğini söyle...

- Senin yanındayım demeniz yeterli

Yerlikaya: T.C İçişleri Bakanı sözü veriyorum sen güzelce teslim ol adaleti bir birim şaştırmayacağım. Senin yanına Faruk'u gönderiyorum. Gaziantep valiliğinden beri tanıdığım emniyet müdürüm dürüst bir adamdır

-Bu saatten sonra kim gelirse silahımı veririm teslim olurum

Yerlikaya: Bu telefondan baban da kardeşin de beni arayabilir tek istediğim sonrasında mahçup olacağın bir iş yapmaman. Sen adalete teslim oluyorsun doğru mu...

Sen teslim olduktan sonra arabada giderken ben seninle konuşacağım. Adaletten hiç şaşma bu şekilde konuşmandan dolayı millet bu konuşmayı duyduğu zaman mert adammış diyerek takdir edecekler.

-Ekmeğimin peşinde bir insanım... Baştacısınız bakanım sizden allah razı olsun

Yerlikaya: Sen adalete teslim ol ben seni daha sonra arayacağım.

Haber Kaynağı : 12punto