Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-boyle-dolandiricilik-gorulmedi-kulce-altin-gorunumlu-cakmaklari-altin-diye-sattilar-1908

Böyle dolandırıcılık görülmedi: Külçe altın görünümlü çakmakları altın diye sattılar

Beylikdüzü'nde yanına yaklaştıkları kişiye kendisinin yabancı uyruklu olduğunu ve kuyumculuk yaptığını belirten bir kişi, külçe altın görünümlü çakmakları gerçek altın gibi sattı. İstanbul' un birçok ilçesinde benzer dolandırıcılık yapan M.P, Güngören'de gözaltına alındı. M.P'nin 70 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Müslim SARIYAR / 12punto.com.tr 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü'nde 7 Ekim günü Adnan Kahveci Mahallesi'ndeki bir cadde üzerinde A.K. isimli şahsın yanına yürüdüğü sırada bir kişi yanaştı. 

GÜVEN KAZANMAK İÇİN BAŞKA ÇETE ELEMANI SATIN ALDI

Kendisinin yabancı uyruklu olduğunu ve kuyumculuk yaptığını söyleyen şüpheli, elindeki külçe altın görünümlü çakmakları gerçek altın gibi satmaya çalıştı. Tam bu sırada dolandırıcının arkadaşı güven kazandirmak için yanlarına gelerek para karşılığında külçeyi satın aldı. Bu satışın ardından inanan A.K, 18 bin 200 TL vererek sahte külçe görünümlü çakmağı satın aldı. 

A.K. dolandırıldığını anlamasından sonra şikayetçi oldu. Çalışma başlatan polis, aynı yöntem ile farklı tarihlerde Arnavutköy, Başakşehir, Güngören ve Kadıköy ilçeleri olmak üzere 5 farklı ilçede de M.P.’nin dolandırıcılık suçunu gerçekleştirdiğini tespit etti. Yapılan incelemede mağdurları toplam 49 bin TL ve 1.500 dolar dolandıran M. P, Güngören de gözaltına alındı. 

70 SUÇ KAYDI ÇIKTI, ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

M.P'nin 49’u nitelikli dolandırıcılıktan 70 adet suç kaydının olduğu öğrenildi. Adliyeye sevkedilen M.P, adli kontrolle serbest bırakıldı.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar